11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialA murit Ilie Alexandru, supranumit JR de România

A murit Ilie Alexandru, supranumit JR de România

Ilie Alexandru, supranumit JR de România, a încetat din viaţă în noaptea de vineri spre sâmbătă, în urma unui accident vascular, potrivit Agerpres. Alexandru (58 de ani) a fost unul dintre primii milionari apăruţi în ţara noastră după 1989. Fostul patron al Parcului de vacanţă “Hermes” a construit la Slobozia o fermă după modelul fermei Southfork din serialul american “Dallas” şi o copie a Turnului Eiffel.

La începutul lunii august România liberă a publicat “Viaţa de apoi a miliardarilor din anii ’90” care descria traiectoria destinului “baronului de Bărăgan”.

JR de România

Una dintre cele mai gustate şi exotice apariţii ale primilor ani de după Revoluţia din ’89 a fost Ilie Alexandru, supranumit „baronul de Bărăgan”. În numeroase rânduri, a avut la ferma sa din Slobozia – copiată după celebrul ranch din serialul „Dallas” – invitaţi de marcă. I-au călcat pragul politicieni importanţi ai vremii, vedete şi chiar febleţea sa, celebrul Larry Hagman, actorul care îl interpreta pe JR. Ilie Alexandru a fost boxer înainte de 1989, apoi a avut inspiraţia de a face comerţ cu patenţi, cleşti, ciocolată, ţigări şi aşa a ajuns să stea, după propriile declaraţii, pe saci de bani şi să numere găleţi de dolari. A vândut televizoare şi iar a avut bani, apoi a făcut o copie costisitoare a Turnului Eiffel şi a deschis un lanţ de cofetării, apoi altul de ferme, a luat credite mari. Într-un cuvânt, s-a întins mai mult decât îl ţineau puterile. Când a fost arestat prima oară, în 1997, se lăuda că avea sute de milioane de dolari. A primit doi ani de puşcărie. A ieşit sărac, a încercat să intre din nou în afaceri, dar a fost din nou arestat pentru înşelăciune. A primit zece ani şi s-a eliberat în 2009, înainte de termen. Acum, are o pensie de 600 de lei, Dallas-ul personal stă în ruine şi este turbat pe presă. „De când am scăpat de la închisoare nu aţi venit să vedeţi dacă am ce să mănânc. Voi, presa, sunteţi nişte bandiţi. Mâine, poimâine o să fiţi cerşetori şi voi. Ce vreţi să ştiţi despre mine, că am o pensie de şase milioane? Voi aţi omorât toţi oamenii de afaceri din ţara asta”, ne-a urlat în telefon fostul sportiv şi miliardar. A înjurat porcos vreo trei minute. Apoi, ne-a blestemat.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă