12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecial93 de romani arestati in Operatiunea "Constanta"

93 de romani arestati in Operatiunea “Constanta”

Corpul national de politie (CNP) si Garda urbana din Barcelona au desfasurat o ampla operatiune impotriva mafiei romanesti de prostitutie din cartierul El Raval, preciza ieri presa spaniola citand surse oficiale. Operatiunea “Constanta” este considerata cea mai mare actiune politieneasca realizata pana acum in Spania contra acestei mafii si s-a soldat cu 110 arestari si perchezitionarea a 24 de domicilii, majoritatea fiind apartamente transformate in case de prostitutie la preturi mici. Din cei 110 arestati, 57 sunt acuzati de proxenetism si alti 47 de sedere ilegala in Spania si 93 dintre persoanele retinute sunt de nationalitate romana. Prostituatele care stateau pe strada de dimineata pana seara, spre indignarea locuitorilor cartierului barcelonez, isi cautau clientii in jurul Pietei Sant Antoni si ii aduceau in apartamentele inchiriate in vechile cladiri din cartierul El Raval. La perchezitii au fost descoperite bijuterii si echipamente pentru falsificarea de carduri.
Autoritatile spaniole au anuntat ieri ca ancheta preliminara va fi facuta in secret, iar la procesul retelei de prostitutie formate din 109 persoane, din care 93 de romani (celelalte persoane sunt din Pakistan, Georgia, Bulgaria, Ecuador, Uruguay, Maroc si Gambia), acuzatiile vor fi de prostitutie, falsificare de documente si furt.
Anihilarea retelei de prostitutie din El Raval vine pe fondul tacerii autoritatilor spaniole pe tema posibilelor restrictii pentru muncitorii romani si bulgari dupa 1 ianuarie 2007. Cert este ca locuitorii cartierului din Barcelona, unde domnea tensiunea intre cetatenii obisnuiti si proxeneti, au salutat operatiunea in forta a politiei.

In martie, alte 200 de persoane de cetatenie romana au fost arestate pentru proxenetism, clonarea de carduri bancare, trafic de stupefiante, falsificare de documente si jafuri armate. Membrii gruparii apartinand clanului Tanase au fost arestati in timpul Operatiunii “Braila” desfasurate in cartierul El Regat si in unele judete din Romania.

Cele mai citite

Te-ai săturat de tradiționalul miel canin de Paște și îți place vânatul? Stufatul din canis lupus cu coadă stufoasă e rețeta pentru tine!

Faptul că Paștele a picat atât de aproape de 1 Mai Muncitoresc anul acesta a creat o adevărată criză de miel canin pe...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Rusia îl urmărește penal pe președintele ucrainean Zelenski

Rusia a deschis o acţiune penală împotriva preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi l-a trecut pe lista persoanelor căutate, a relatat sâmbătă agenţia de presă...
Ultima oră
Pe aceeași temă