22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecial700 ce observatori internaţionali vor monitoriza alegerile prezidenţiale din Rusia

700 ce observatori internaţionali vor monitoriza alegerile prezidenţiale din Rusia

Preşedintele Comisiei Electorale ruse, Vladimir Ciurov, a anunţat vineri că Rusia va invita 700 de observatori internaţionali la alegerile prezidenţiale din martie, un număr dublu faţă de scrutinul prezidenţial din 2008, relatează Mediafax.

Rusia va invita până la 700 de observatori internaţionali să monitorizeze votul privind alegerea preşedintelui, inclusiv 200 din partea Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), constituind astfel cel mai mare grup de monitorizare din Europa, conform lui Vladimir Ciurov.

OSCE a reclamat numeroase nereguli în timpul alegerilor parlamentare din 4 decembrie din Rusia, considerând că aceste nereguli au fost în favoarea partidului Rusia Unită, condus de premierul Vladimir Putin.

Această organizaţie a boicotat alegerile prezidenţiale din 2008 din cauza unui dezacord cu Rusia privind numărul observatorilor şi activitatea misiunii.

Pe lângă reprezentanţii OSCE, vor mai lua parte la monitorizare 40 de observatori din partea Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei şi 30 din partea Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai.

Analiştii consideră că victoria lui Vladimir Putin la alegerile prezidenţiale este aproape sigură.

“Kremlinul şi Guvernul sunt sigure că oricum va câştiga Putin”, a declarat pentru cotidianul Kommersant Aleksei Makarkin, director adjunct al Centrului pentru Tehnologii Politice. “De ce să nu invite occidentul să vină să vadă cât de elegant îi va devansa pe Ziuganov şi Jirinovski?”, a adăugat el.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...

ANCOM: Veniturile raportate de sectorul telecom din România au stagnat la 3,4 miliarde de euro, în 2023

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creştere cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă