14 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecial67% dintre absolvenți au obținut calificativul ”experimentat”, la proba orală de comunicare

67% dintre absolvenți au obținut calificativul ”experimentat”, la proba orală de comunicare

67% dintre absolvenții de liceu care au susținut proba de evaluare orală a competențelor de comunicare au obținut calificativul experimentat, iar trei absolvenți au fost dați afară din examenul de bacalaureat, informează un comunicat al Ministerului Educației.

Din cei 131.176 de candidaţi înscrişi, s-au prezentat la concurs 128.162 absolvenţi de clasa a XII-a, dintre care 3 au fost eliminaţi. Din totalul celor prezenţi, 87.905 (67,01%) au obţinut calificativul experimentat, 28.238 (21,53%), calificativul avansat, iar 12.016 (9,16%), calificativul mediu.

Astfel, rezultatele obținute de absolvenți în 2014 sunt aproape similare cu cele obținute în anii precedenți: există o creștere de 5% față de 2013, 2012, 2011 şi o creștere de 10% faţă de 2010.

Între 16 și 20 iunie, absolvenții vor susține evaluarea competențelor digitale, iar între 23 și 27 iunie, elevii vor susține evaluarea competențelor lingvistice.

Probele scrise încep în 30 iunie, cu Limba şi literatura română (proba E)a) şi vor continua în 1 iulie cu proba la Limba şi literatura maternă (proba E)b), în 2 iulie cu proba obligatorie a profilului (proba E)c), iar în 4 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării (proba E)d).

Rezultatele vor fi afișate în 7 iulie, zi în care absolvenții vor putea depune și contestații.

Rezultatele finale  vor fi publicate în 11 iulie.

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Rusia îl urmărește penal pe președintele ucrainean Zelenski

Rusia a deschis o acţiune penală împotriva preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi l-a trecut pe lista persoanelor căutate, a relatat sâmbătă agenţia de presă...

Istoria și simbolul crucii

Istoria crucii a marcat epoca dinainte de Hristos, ca simbol al celei mai crunte pedepse. Nu știm dacă pedeapsa prin răstignire este la fel de veche...
Ultima oră
Pe aceeași temă