12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Omul de afaceri Georgică Cornu, reținut în dosarul de evaziune fiscală

UPDATE: Omul de afaceri Georgică Cornu, reținut în dosarul de evaziune fiscală

UPDATE: Omul de afaceri Georgică Cornu a fost reținut, marți seară, în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste nouă milioane de euro, relatează B1 Tv.

UPDATE: Omul de afaceri Georgică Cornu a fost adus, marţi, la audieri, la sediul Poliţiei Judeţene Mehedinţi,după ce a fost ridicat de la locuinţa sa din Timişoara, în urma percheziţiilor făcute în Bucureşti şi zece judeţe, în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste nouă milioane de euro, potrivit Mediafax

Georgică Cornu a spus că nu are nicio implicare în dosarul în care este audiat.

——–

300 de polițiști au descins la mai multe adrese din Capitală și alte județe. Astfel, în dimineața zilei de marți au loc 61 de percheziții la suspecți de evaziune fiscală și spălare de bani, potrivit Mediafax

Omul de afaceri Georgică Cornu şi Nicolae Semen, administratorul unei firme deținute de familia primarului orașului Baia de Aramă, Rafael Dunărințu, sunt vizaţi în dosarul de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste nouă milioane de euro în care au loc percheziții în Bucureşti și în zece judeţe.

Marți dimineață, polițiștii fac percheziții atât la sediul unor firme ale lui Georgică Cornu, din Timișoara, cât și la locuinţa acestuia.

Surse judiciare au declarat că omul de afaceri Georgică Cornu ar urma să fie dus la audieri la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți, împreună cu fostul administrator al grupului de firme Confort, Lucian Caraiman. De asemenea, alte 49 de persoane vor fi duse la audieri în urma perchezițiilor. 

Totodată, în acest dosar ar fi vizat și Nicolae Semen, administratorul unei firme deținute de familia primarului orașului Baia de Aramă, Rafael Dunărințu, acesta urmând, de asemenea, să fie dus la audieri.

Prejudiciul estimat este de 9 milioane de euro.

Din cercetări, a rezultat faptul că, în perioada 2008-2014, 101 persoane, în calitate de asociaţi, administratori sau împuterniciţi ai 88 de societăţi comerciale, ar fi eludat obligaţiile fiscale, potrivit comunicatului Poliției. 

De asemenea, aceştia sunt bănuiţi că ar fi dispus înregistrarea în contabilitate a mai multor facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziţia de material de construcţii, piese şi componente auto, în valoare totală de peste 22,5 milioane de euro (peste 1 miliard de lei), pentru care ar fi dedus ilegal T.V.A. şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit.

Ulterior, prin intermediul societăţilor controlate, cei în cauză ar fi efectuat mai multe tranzacţii financiare, respectiv depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de „rularea” acestor valori prin conturile bancare ale societăţilor. Astfel, aceştia ar fi disimulat provenienţa şi circulaţia banilor.

Cele mai citite

VIDEO. Tensiuni la Paris. Confruntare tensionată între susținătorii Israelului și cei ai Gaza

Tensiunile la cote maxime în fața prestigioasei universități Sciences Po din Paris din cauza războiului din Gaza, în timp ce manifestanți pro-israelieni au venit...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...
Ultima oră
Pe aceeași temă