19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecial6.200 lei, salariu de secretara de comuna

6.200 lei, salariu de secretara de comuna

Pe lângă salariul de 6.200 de lei secretara primăriei Arpaşul de Jos, judeţul Sibiu, a primit şi o primă de Paşte de 1.700 de lei. Primăria Arpaşu de Jos şi-a stabilit pentru anul trecut un fond total de salarii de 380.000 de lei. Deşi criza era deja bine instalată în ţară, fondul de salarii a fost cu 80.000 de lei mai mare decât în anul pre-ce-dent. În luna ianuarie, primarul comunei a încasat 3.368 de lei lunar, viceprimarul 2.941, contabila 2.572, iar casierul primăriei 1.885 lei. Însă cheltuielile au explodat în apropierea Paştilor. Secretara primăriei a primit de Paşti un salariu de 62.00 de lei, la care s-a mai adăugat şi o primă de 1.700. În total, 7.900 de lei, un salariu de manager. Însă Daniela Bârsan, secretara primăriei, poate să fie geloasă pe primar şi adjunctul său, care au încasat drept prime 2.279 de lei primul dintre ei şi 2.089 următorul.

Scandalul în comună a izbucnit în momentul în care toate aceste sume au ajuns la urechea contribuabililor. Un fost consilier local, Gheorghe Şerbu, a solicitat primăriei statele de plată pe anul 2009 şi a publicat toate sumele cheltuite de administraţie pe salarii şi prime în revista locală Foaia Arpăşeană. Oricât de ciudată pare situaţia, administraţiei locale din Arpaşu nu i se poate imputa nimic. Toate plăţile sunt aprobate atât de Direcţia Finanţelor Publice, cât şi de trezorerie. Iar Prefectura, deşi a auzit de caz, nu a considerat necesar să se autosesizeze. Actele sunt în perfectă regulă.

Primarul comunei, Mircea Bucur, vede problema în cu totul alt fel. El consideră că veniturile puteau fi şi mai mari dacă s-ar fi acordat şi tichete de masă. „Nu se face nimic ilegal la primăria din Arpaşu de Jos. Tot ceea ce facem este avizat de la Sibiu, primim lunar toate aprobările, ba chiar nimeni nu a încasat, aşa cum era normal, tichete de masă. Prima de Crăciun şi Paşte s-a dat conform contractului colectiv de muncă. Am avut controale peste controale de la toată lumea în ultima perioadă şi nimeni nu a găsit nimic în neregulă”, a spus primarul Bucur.  

Încă un salariu

Şi ca o încheiere, angajaţii Primăriei Arpaşu de Jos au primit în ianuarie 2010 şi al 13-lea salariu. În cifre, primarul comunei a mai încasat un salariu brut de 5.220 de lei. Asta, în condiţiile în care cea mai mare investiţie a comunei, proiectul de introducere a canalizării, stă blocat de un an de zile. Termenul de finalizare a proiectului era 1 martie 2009.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă