3.9 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecial50 de copii eliberați din armată

50 de copii eliberați din armată

Puternica armată birmană a redat vieţii civile 46 de copii, continuându-şi eforturile depuse pentru a pune capăt unei practici care a afectat mult timp această ţară, a anunţat duminică presa oficială, potrivit AFP.

Myanmar a semnat în iunie 2012 un acord cu ONU, menit să împiedice recrutarea copiilor sub drapel şi să permită revenirea la viaţa civilă a minorilor deja înrolaţi.

Cei 46 de copii au fost redaţi familiilor lor în cursul unei ceremonii desfăşurate sâmbătă la Yangon, a informat cotidianul în limba engleză Global New Light of Myanmar.

"Armata a eliberat 744 de recruţi în 12 etape, printre care eliberările de sâmbătă", a scris jurnalul.

"Tatmadaw (armata birmană) este hotărâtă să elibereze din rândurile sale soldaţii minori", a adăugat publicaţia, citând un oficial militar, generalul Tauk Tun.

Până în prezent, nu existe date credibile despre numărul minorilor care se mai află în rândurile armatei birmane.

Aceasta a fost acuzată de încălcarea drepturilor omului, inclusiv că a recrutat cu forţa copii pentru a se folosi de ei ca hamali sau în operaţiuni de deminare.

Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite, cel puţin şapte grupări rebele ale minorităţilor etnice au recurs, de asemenea, la copii soldaţi.

După dizolvarea juntei în martie 2011, noul regim a introdus reforme politice şi economice spectaculoase care au permis ridicarea aproape integrală a sancţiunilor occidentale

Cele mai citite

România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți pentru un vot cunoscut deja

Dacă România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți ar fi riscat să obțină un vot pe...

Joe Biden vrea condamnarea fermă a violenţelor sexuale comise de teroriştii Hamas

Preşedintele american, Joe Biden, a cerut marţi, la Boston, în cadrul unei întâlniri destinate să strângă fonduri pentru campania sa, "condamnarea fără ambiguitate şi...

Montarea unui acoperiș: Pașii cheie pe care trebuie să-i cunoașteți

Montarea unui acoperiș este un proces complex și esențial pentru integritatea și durabilitatea unei locuințe. Este important să înțelegeți pașii cheie ai acestui proces...
Ultima oră
Pe aceeași temă