14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecial4500 de imigranți salvați într-o singură zi în Mediterană

4500 de imigranți salvați într-o singură zi în Mediterană

Numărul migranților care au fost salvați sâmbătă din apele Mării Mediterane a ajuns la peste 4.500, fiind desfășurate 21 de operațiuni de salvare, a anunțat garda de coastă italiană, potrivit AFP, citat de Mediafax. 

Nava organizației Medici fără Frontiere a salvat peste 800 de persoane, în cadrul operațiunilor de salvare ce au avut loc în largul coastelor Libiei. Printre cei salvați se află refugiați din Eritreea, Nigeria, Somalia, Libia, Siria și persoane originare din estul continentului african.

În cursul celor 21 de operațiuni de salvare au fost recuperați pasagerii de pe 19 ambarcațiuni mai mari și 12 bărci. O femeie a fost găsită decedată într-una din bărcile pneumatice.

La operațiuni au participat o ambarcațiune a forțelor navale italiene, nava Bourbon Argos a organizației Medici fără Frontiere, o navă croată în cadrul misiunii agenției europene Frontex, o ambarcațiune britanică și una germană în cadrul misiunii Eunavfor și garda de coastă italiană cu navele sale.

Cele mai citite

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...

Te-ai săturat de tradiționalul miel canin de Paște și îți place vânatul? Stufatul din canis lupus cu coadă stufoasă e rețeta pentru tine!

Faptul că Paștele a picat atât de aproape de 1 Mai Muncitoresc anul acesta a creat o adevărată criză de miel canin pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă