11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecial40 de milioane pentru transferuri

40 de milioane pentru transferuri

Cotidianul Sovetski Sport a anuntat ieri ca bugetul clubului Kuban Krasnodar pentru sezonul viitor, in care echipa antrenata de doua zile de romanul Dan Petrescu isi doreste promovarea in prima liga, va fi unul de performanta: 40 de milioane de euro.

Dan Petrescu a fost prezentat oficial ca fiind noul antrenor al gruparii rusesti, el semnand un contract pentru trei sezoane, cu drept de prelungire pe inca doua. "Orasul si suporterii merita sa aiba o echipa de un inalt nivel, pentru ca aici se pune mult suflet in fotbal. Am fost intrebat de ce am ales sa vin in liga secunda din Rusia, dupa ce am jucat cu Unirea in Liga Campionilor, dar nu are rost sa comentez. Trebuie sa creez o echipa puternica si eficienta", a spus Dan Petrescu, care a afirmat ca va incerca sa invete cat mai repede si limba rusa. "N-am venit sa stau un an si sa plec. Trebuie sa avem rabdare, sa facem pas cu pas. Mai intai sa promovam in prima liga, sa ramanem acolo, apoi sa devenim mai puternici, iar in al treilea an sa terminam pe un loc de cupa europeana."

La conferinta de presa a participat si guvernatorul regiunii Krasnodar, Alexander Tkacev, care este si presedintele echipei de fotbal. "Am mai discutat cu Dan Petrescu si in vara, dar atunci nu am putut sa il aducem. Am pastrat insa legatura. I-am urmarit cariera, iar munca sa de la Unirea merita numai laude. L-am fi vrut mai demult, dar abia acum am putut sa il aducem. Pentru asta trebuie sa multumim finantatorului Oleg Mkrtcian, care baga bani in fotbal, desi profitul se obtine foarte greu", a spus acesta.

In ceea ce priveste transferurile, Dan Petrescu a declarat ca vrea sa aduca mai multi jucatori rusi. "Prioritate la transferuri vor avea jucatorii rusi, pentru ca in campionatul de aici exista o limita de straini care pot evolua", a declarat Petrescu, care a fost completat de viceguvernatorul regiunii, Ivan Peronko: "Cu siguranta vom incerca sa aducem si cativa romani, dar vrem fotbalisti care sa fie in vizorul echipei nationale".
Presa rusa noteaza ca unul dintre jucatorii doriti este fundasul Dorin Goian de la Palermo. De asemenea, in ceea ce il priveste pe Ianis Zicu, rusii ar fi ajuns la un acord cu Dinamo, trecerea sa la Kuban fiind o chestiune de zile.

» Dan Petrescu a precizat ca intentioneaza sa lucreze cu un staff din Romania (antrenor secund, antrenor cu portarii, preparator fizic), fara sa nominalizeze. Petrescu va conduce primul antrenament in 10 ianuarie 2010, atunci cand este programata reunirea lotului.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă