1.7 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeSpecial40.000 de lei doar pentru imagine

40.000 de lei doar pentru imagine

Primăria Târgu-Mureş scoate de la buget o sumă consistentă ca să promoveze digitalizarea oraşului.

Firma care s-a ocupat de campania electorală a lui Traian Băsescu, SC GMP Advertising SRL din Bucureşti, a lui Felix Tătaru, va promova un pro­iect al Primăriei Târgu-Mureş. Valoarea contractului este de circa 40.000 lei, iar de aceşti bani Felix Tătaru şi angajaţii săi vor organiza conferinţe de presă, vor afişa bannere şi afişe şi vor distribui fluturaşi prin care târgumureşenii să se familiarizeze cu serviciile electronice pe care municipa­litatea urmează să le realizeze. Contractul de promovare a fost semnat, deşi din bugetul municipiului Târgu-Mureş s-au alocat în acest an circa 600.000 de lei pentru publicitate şi promovare media în cadrul altui contract.

Bani europeni

„Proiectele au contracte separate pentru publicitate. În momentul în care câştigi un proiect de la UE ţi se alocă o anumită sumă de bani pe care o poţi folosi pentru pu­blicitate şi nu putem folosi o licitaţie pe care o avem făcută înainte. Vizavi de suma de bani câştigată, dacă suma cu pricina este inclusă
într-un proiect, este normal să te foloseşti de ea”, a declarat viceprimarul Claudiu Maior (PDL), care consideră că prin semnarea acestui contract de promovare nu se poate vorbi de o risipă din banii publici. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Târgu-Mureş, contractul de promovare încheiat cu SC GMP Advertising SRL are ca obiect prestarea de servicii de promovare şi publicitate pentru realizarea proiectului „Dezvoltarea şi creşterea eficientei serviciilor publice electronice în municipiul Târgu-Mureş”. Viceprimarul Claudiu Maior susţine că prin acest proiect de „digitalizare” a municipiului Târgu-Mureş locuitorii de aici vor avea acces electronic la mai multe servicii şi, implicit, vor putea să îşi plătească obligaţiile la bugetul local prin utilizarea semnăturii digitale. „Implică semnăturile digitale şi reorganizarea a tot ceea ce ţine de computerizare în Primărie”, spune Claudiu Maior.  

Primar surprins

Primarul municipiului Târgu-Mureş, Dorin Florea, s-a declarat surprins să afle de contractul încheiat cu firma lui Felix Tătaru. „Nu cunosc contractul de care vorbiţi. De câştigat o licitaţie, poate toată lumea. Dacă i-a făcut campanie lui Băsescu şi a câştigat înseamnă că suntem pe mâini bune”, a declarat Dorin Florea, care a mai adăugat că, chiar dacă este semnat contractul de publicitate şi promovare, plăţile spre firma câştigătoare le va face doar dacă vor exista bani la buget în acest sens şi după prestarea serviciilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă