11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecial40.000 de elevi francezi denunţă "carnagiul" de la Bac

40.000 de elevi francezi denunţă “carnagiul” de la Bac

Peste 40.000 de liceeni au decis să se adreseze în mod direct Ministerului francez al Educaţiei Naţionale, semnând o petiţie prin care cer oprirea "carnagiului", în urma unui examen la matamtică la Bacalaureat pe care-l consideră "prea dur", relatează AFP, citată de Mediafax.

"După fizică şi engleză a venit acum rândul matematicii să fie ultra-dură. Dacă această situaţie continuă, rezultatele vor fi mai puţin de 50% promovare", subliniază într-un text plin de greşeli de ortografie aceşti elevi, care au dat săptămâna aceasta examene în cadrul Bacalaureatului pentru ştiinţe (Bac S).

În Franţa, Bacalaureatul, care-i priveşte în general pe adolescenţii cu vârste între 16 şi 18 ani, este un examen care punctează studiile din învăţământul secundar, înaintea unei eventuale continuări a studiilor. Anul acesta, 176.730 de elevi au fost înscrişi în filiera "ştiinţifică".

"Trebuie să fie oprit carnagiul subiectelor la Bac S", cer tinerii în petiţie.

O pagină pe Facebook, intitulată "Bac S 2014: subiecte la mate prea dure", a fost lansată după câteva ore de la încheierea examenului. "Mă consideram pregătită pentru această probă, iar până la urmă m-am blocat", a scris Katy Delahaut pe această pagină, care primise sâmbătă 10.000 de "like"-uri.

Elevii şi-au exprimat masiv furia şi pe Twitter, o întrebare din examen cu privire la un tetraedru părând că i-a nemulţumit în mod special.

"Tot anul îţi dau cuburi, iar la Bac îţi dau un tetraedru regulat isoscel cu un un unghi drept în A tăiat de un plan!", şi-a exprimat indignarea @Niglo. "RT (repostează mesajul) dacă şi tu ai încercat timp de 30 de minute să desenezi un tetraedru", scrie @AeRoLiNeR95.

În 2013, rata promovării la Bac în cadrul acestei filiere a atins şi 92,5%, cel mai ridicat nivel.

Subiectele de la Bacalaureat sunt pregătite cu un an înainte de data examenului de către o comisie de profesori.

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...
Ultima oră
Pe aceeași temă