11.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecial3 supravieţuitori şi 12 morţi în urma unui accident de avion în...

3 supravieţuitori şi 12 morţi în urma unui accident de avion în Rusia

Douăsprezece persoane au murit în urma prăbuşirii unui avion al liniilor aeriene interne ruse, luni, în regiunea Krasnoiarsk (Siberia occidentală), cu 15 persoane la bord, a anunţat marţi Parchetul local, citat de AFP, monitorizată de Mediafax.

 

“Un pasager spitalizat în stare gravă în urma accidentului a murit în această dimineaţă din cauza rănilor”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Parchetului, citată de agenţia Interfax.

Trei membri ai echipajului, care au supravieţuit accidentului, rămân în continuare în spital, potrivit aceleiaşi surse.

Aparatul, un An-24, care venea de la Krasnoiarsk, s-a prăbuşit luni la ora 17.40 GMT (20.40, ora României), la aterizare, în apropiere de aeroportul din oraşul Igarka, apoi a explodat. Unsprezece pasageri şi patru membri ai echipajului se aflau la bord în momentul accidentului, conform Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă.

O însoţitoare de zbor şi zece pasageri, între care şi un copil, au murit pe loc, potrivit aceleiaşi surse.

O anchetă penală pentru încălcare a regulilor de securitate, care a provocat moartea mai multor persoane, a fost demarată, a precizat Parchetul.

Ceaţa densă ar putea fi la originea accidentului, potrivit anchetatorilor.

“În momentul aterizării, avionul a virat la dreapta înainte de a se prăbuşi” la 700 de metri de pistă, a declarat un reprezentant al Agenţiei federale ruse pentru transporturi aeriene (Rosaviaţia), citat de Interfax.

Luni seara ploua la Igarka, dar condiţiile meteorologice pe aeroport erau conforme normelor minimale, a adăugat acesta.

Cele mai citite

Kosovo are dificultăți în aderarea la Consiliul Europei

Prim-ministrul din Kosovo, Albin Kurti, a criticat miercuri condiţiile de aderare la Consiliul Europei, în special crearea unei structuri guvernamentale semiautonome pentru comunitatea sârbă,...

90 de minute pe Santiago Bernabeu sunt foarte lungi: Real Madrid-Bayern Munchen 2-1

Real Madrid s-a calificat dramatic în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Bayern Munchen cu scorul de 2-1 (0-0), miercuri...

George Simion: „Noi nu vrem să fim încă un parazit pe spatele statului român”

Preşedintele AUR, George Simion, a afirmat joi că Alianţa pentru Unirea Românilor nu vrea să fie „încă un parazit pe spatele statului român”, susținând...
Ultima oră
Pe aceeași temă