16.4 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecial237 de permise de conducere reținute şi aproape 100 de certificate de...

237 de permise de conducere reținute şi aproape 100 de certificate de înmatriculare, retrase de poliție în timpul unei acțiuni maraton

Peste  237 de permise de conducere aufost reținute de poliție și aproape 100 de certificate de înmatriculare au fost retrase, în cadrul unei acțiuni maraton pentru prevenirea accidentelor de circulație soldate cu victime omenești, ce au loc la trecerile la nivel cu calea ferată. Totodată, peste 50 de infracţiuni au fost constatate şi peste 3.500 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţişti într-o singură zi.

”La data de 25 august Poliţia Română a desfăşurat o acţiune, la nivel naţional, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale, ce au loc la trecerile la nivel cu calea ferată, din cauza nerespectării regulilor rutiere instituite în aceste zone, de către participanţii la trafic”, informează IGPR.

Astfel, peste 1.000 de poliţişti de la rutieră şi de la transporturi, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere şi a Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au acţionat în zona trecerilor la nivel cu cale ferată.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate 51 de infracţiuni, dintre care 46 la regimul circulaţiei şi 5 prevăzute de alte acte normative şi au fost aplicate 3.509 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 485 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată.

Poliţiştii au reţinut 237 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, dintre care 53 pentru nerespectarea normelor legale prevăzute pentru trecerea la nivel cu calea ferată şi 53 pentru depăşiri efectuate pe treceri la nivel cu calea ferată sau la mai puţin de 50 de m. de acestea.

De asemenea, pentru constatarea unor defecţiuni tehnice, poliţiştii au retras 99 certificate de înmatriculare.

POLIŢIA ROMÂNĂ atrage atenţia tuturor conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie la trecerile de nivel cu calea ferată!

Nu a oprit la trecere

■ La data de 25 august a.c., poliţiştii rutieri din Alba au depistat în Alba Iulia un bărbat din Ciugud, care nu a oprit autoturismul la trecerea la nivel cu calea ferată prevăzută cu bariere, care erau în curs de coborâre, iar semnalele acustice şi luminoase care anunţau apropierea trenului erau în funcţiune.

Conducătorului auto i-a fost reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 zile.

A trecut printre bariere

■ Un alt bărbat, de 34 de ani, din satul Costuleni, comuna Cozia, judeţul Iaşi, a fost prins de poliţiştii rutieri în municipiul Iaşi că nu a respectat semnalele acustice şi luminoase de culoare roşie aflate în funcţiune, traversând calea ferată, în timp ce barierele erau în curs de coborâre.

Acestuia i-a fost reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 zile.

■ Poliţiştii rutieri din Mureş au depistat, în localitatea Reghin, un bărbat care nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată prevăzută cu semibariere, în timp ce semnalul luminos şi acustic era în funcţiune.

Poliţiştii i-au aplicat bărbatului o sancţiune contravenţională şi i-au reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.

Reguli

”Semnalele luminoase şi acustice, precum şi barierele sunt foarte importante, rolul lor fiind de a proteja viaţa conducătorilor auto şi de a evita producerea unor grave accidente rutiere.

În zonele neprevăzute cu astfel de semnale conducătorul auto trebuie să se asigure temeinic înainte de a proceda la traversarea unei treceri la nivel cu calea ferată!

Stimaţi conducători auto, acele câteva minute în care trebuie să aşteptaţi la barieră, precum şi o asigurare temeinică la traversarea trecerii la nivel cu calea ferată pot face diferenţa dintre un drum liniştit şi o tragedie”, arată IGPR.

Cele mai citite

Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: Legea care a declarat 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a îndreptat o gravă mistificare istorică

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremoniile dedicate Zilei Independenței Naționale a României, care s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor, primul monument din...

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă