11.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecial2 elicoptere israeliene au aterizat de urgenţă pe un câmp din Argeş...

2 elicoptere israeliene au aterizat de urgenţă pe un câmp din Argeş (video)

Două elicoptere militare israeliene au aterizat de urgenţă, marţi dimineaţă, pe un câmp din zona localităţii argeşene Vulpeşti, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş precizând că situaţia nu impune intervenţia pompierilor, transmite Mediafax.

Cele două elicoptere sunt aparate de zbor israeliene de transport tip CH-53, care au participat la exerciţiul comun aerian româno-israelian BLUE SKY 2010 şi care se aflau în zbor de repatriere, a anunţat MApN.

Potrivit Ministerului Apărării, cele două elicoptere israeliene de transport tip CH-53 au solicitat autorităţilor române să aterizeze în regim de urgenţă, pentru o escală tehnică, în zona localităţii Vulpeşti din judeţul Argeş.

MApN precizează că autorităţile militare române sunt în contact cu echipajele celor două elicoptere, pentru stabilirea nevoilor de sprijin, urmând ca la înlăturarea cauzelor care au impus escala tehnică elicopterele israeliene să-şi continue zborul.

Cele două aparate de zbor au aterizat la Vulpeşti în jurul orei 8.00.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, colonel Ion Popa, a declarat că a fost primit de către jandarmi un apel de urgenţă din partea unor localnici din satul Vulpeşti, comuna Buzoieşti, localitate situată în sudul judeţului Argeş, aceştia spunând că au văzut două elicoptere care au aterizat pe un câmp din apropiere.

“Am fost informaţi de către centrul de comandă al acestor elicoptere că nu sunt probleme deosebite şi ne-au transmis că nu au nevoie de ajutorul nostru. Nu pot să precizez de ce provenienţă sunt cele două aparate de zbor care au aterizat pe câmp. În consecinţă, nu am trimis forţe de intervenţie la faţa locului”, a declarat şeful ISU Argeş.

Nici reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă nu au primit nicio solicitare prin 112 pentru a trimite echipaje la faţa locului, a declarat şeful Serviciului, Cristina Niculescu.

Ea a precizat că dacă vor exista solicitări Serviciul de Ambulanţă are echipaje pregătite în fiecare microstaţie.

Cele mai citite

Anunț de ultimă oră despre starea de sănătate a lui Florin Piersic! Actorul a fost supus unei noi intervenții chirurgicale

Spitalul de Ortopedie „Foişor” a anunțat că în acest moment Florin Piersic se află în ATI într-o stare stabilă, după ce în cursul acestei...

Infografic FES România: Evoluția încrederii românilor în Uniunea Europeană, în contextul alegerilor europarlamentare

Monitorul Social, proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România, a publicat un infografic cu privire la încrederea românilor în Uniunea Europeană cu ocazia Zilei Europei, înainte de...

VIDEO. STB are un nou site. Cum să-l utilizezi

Societatea de Transport București (STB) anunță că are un site nou. “Avem site nou! Intră pe www.stb.ro STB este mai accesibil și în varianta digitală. Începând de...
Ultima oră
Pe aceeași temă