1.7 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeSpecial18 ani de închisoare pentru asasinul lui Caiac

18 ani de închisoare pentru asasinul lui Caiac

Marian Mavrichie, cel care l-a împuşcat mortal pe capul lumii interlope din Craiova, va sta în spatele gratiilor cel puţin 16 ani, pentru că din pedeapsă i s-a redus arestul preventiv. În august 2008, el l-a ucis cu focuri de armă pe Caiac, după ce pierduse 50.000 de euro la o partidă de poker cu acesta.

Marian Mivrichie, craioveanul care, în august 2008, l-a împuşcat mortal pe capul lumii interlope Mihai Pârvu, zis “Caiac”, a fost condamnat definitiv la 18 ani de închisoare. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins recursurile formulate d eprocurori, inculpat şi soţia lui Caiac, urmând ca Mavrichie să execute pedeapsa primită la Curtea de Apel Craiova.

În dimineaţa zilei de 26 august, în urma unui scandal izbucnit în apropierea locuinţei lui “Caiac”, Marian Mavrichie a tras mai multe focuri de revolver, unul dintre ele lovindu-l pe Mihai Prvu în torace. Acesta a decedat două ore mai târziu la Spitalul de Urgenţă Craiova. Mavrichie a ajuns şi el la spital, cu plăgi tăiate în zona feţei şi capului, dar şi la mâna stângă. El a fost trimis în judecată pentru omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Pe 20 mai 2009, Marian Mavrichie a fost condamnat de prima instanţă la 25 de ani de închisoare, plus pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi pe o perioadă de doi ani. Pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, el a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Inculpatul urma să execute pedeapsa cea mai grea, aceea de 25 de ani de închisoare.

Judecătorii au admis în parte acţiunea civilă formulată de Liliana Pârvu, soţia lui “Caiac”, obligându-l pe Mavrichie la plata sumei de 40.000 de lei despăgubiri civile şi de 50.000 de lei – daune morale. În ianuarie 2010, Curtea de Apel Craiova a admis apelurile formulate de inculpat şi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, iar pe cel aal Lilianei Pârvu l-au respins. În cele din urmă, Mavrichie s-a ales cu 18 ani de închisoare şi doi ani interzicerea unor drepturi. Toate părţile au atacat hotărârea procurorilor. Recent, ÎCCJ a respins ca nefondate recursurile formulate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, inculpat şi partea civilă. Pentru că din pedeapsa de 18 ani de închisoare i s-a dedus durata arestului preventiv până la zi, Marian Mavrichie mai are de executat cel puţin 16 ani. Decizia Înaltei Curţi este definitivă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă