26 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecial17 copii, la spital, după o petrecere la şcoală de 1 Iunie

17 copii, la spital, după o petrecere la şcoală de 1 Iunie

Un număr de 17 copii, din comuna vasluiană Puieşti, au fost preluaţi de ambulanţe, o parte fiind transportaţi la Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman" din Bârlad, cu toxiinfecţie alimentară, după ce au consumat mici, prăjituri şi suc la o petrecere organizată de 1 Iunie, la şcoală. 

Potrivit managerului Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, Aurora Popa, în primă fază au fost transportaţi la spital şapte copii cu vârste între 6 şi 10 ani, după care încă 10 copii au fost preluaţi de la centrul de permanenţă din comună şi duşi la spital. Pentru aceştia din urmă au fost trimise o ambulanţă cu asistent medical şi o maşină SMURD pentru victime multiple, cu paramedic. 

"Toţi copiii au aceleaşi simptome: febră, vărsături, febră şi ameţeli. Au afirmat că au mâncat mici la o petrecere organizată la şcoală. Am anunţat conducerea Spitalului 'Elena Beldiman' din Bârlad, ca să se pregătească pentru numărul mare de pacienţi", a declarat, joi, pentru Agerpres, Aurora Popa. Totodată, a fost informată şi conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă