15 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecial15 români au fost arestaţi în Belgia şi riscă să fie expulzaţi

15 români au fost arestaţi în Belgia şi riscă să fie expulzaţi

Poliţia din regiunea belgiană Ans a arestat 15 români care ar putea fi expulzaţi, după ce a intervenit în urma unor plângeri privind prezenţa unor cerşetori în apropierea unui magazin Makro şi au percheziţionat o casă în care au găsit bijuterii despre care se crede că sunt furate, informează rtbf.be, citat de Mediafax.

Persoanele arestate ocupau casa de două zile, stând în nişte condiţii deplorabile. Poliţia nu exclude posibilitatea ca românii să fi fost expulzaţi cu câteva zile înainte din nişte case insalubre din Seraing.

Potrivit poliţiei din Ans, ocupanţii români aveau autorizaţie pentru a locui în casa respectivă câteva zile, trebuind apoi să se întoarcă în Verviers.

Jean-François Hertay, inspector principal la Poliţia din Ans estimează că pentru aceştia vor fi emise ordine pentru părăsirea teritoriului.

El a precizat că românii au plecat iniţal în Spania, pentru munci sezoniere, dar, din cauza crizei de acolo, au ajuns în Belgia.

Cele mai citite

VIDEO. Protestatarii încearcă să ia cu asalt fabrica Tesla din Germania

Protestatarii se opun extinderii fabricii producătorului american de vehicule electrice Tesla, care deschide o nouă unitate la Grueneheide, lângă Berlin. Aceștia s-au ciocnit cu...

Olympiakos Pireu, în prima finală europeană din istorie! Grecii au învins-o pe Aston Villa în dublă manșă

Olympiakos Pireu s-a calificat în finala Europa Conference League, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în fața englezilor de la Aston Villa,...

Spitalul Foișor, date de ultimă oră despre starea lui Florin Piersic

În urma evaluării din această dimineață, s-a constatat că starea de sănătate a lui Florin Piersic este ușor îmbunătățită, cu o evoluție lent favorabilă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă