17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecial11 protestatari din Pungeşti, amendaţi de Jandarmerie

11 protestatari din Pungeşti, amendaţi de Jandarmerie

11 protestatari faţă de explorarea şi exploatarea gazelor de şist din comuna vasluiană Pungeşti au fost amendaţi de Jandarmerie în ultimele zile pentru organizarea ilegală de mitinguri, transmite Mediafax.

Persoanele amendate au participat, în lunile octombrie şi noiembrie, la manifestaţii ilegale atât pe drumul judeţean Vaslui – Gârceni, cât şi în faţa primăriei din localitate. 

Citeşte şi: Primarul din Pungeşti: Am mai fost anchetat de minimum trei ori de DNA

Sancţiunile au fost aplicate cu întârziere de către Jandarmerie pe motiv că a trebuit să fie vizionate înregistrările cu protestatarii care fie au blocat un drum judeţean, fie au proferat injurii la adresa primarului comunei Pungeşti, Mircea Vlasă, căruia i-au solicitat demisia din funcţia publică.

Valoarea totală a amenzilor aplicate de Jandarmeria Vaslui se ridică la 2.400 de lei, cele mai mari sancţiuni fiind de 500 de lei de persoană.

Citeşte şi: Prefectul de Vaslui, CERCETAT PENAL pentru abuz în serviciu

Aproximativ 500 de persoane din Siliştea, judeţul Vaslui, au protestat, în 16 octombrie, în zona unde compania Chevron urmează să amplaseze prima sondă de explorare a gazelor de şist. Câţiva localnici au forţat cordonul format de jandarmi mobilizaţi la faţa locului şi au reuşit să ajungă în perimetrul în care nu aveau acces, oamenii acuzând că au fost bruscaţi apoi de forţele de ordine.

Citeşte şi: Cum poate rata România şansa gazelor de şist

Cele mai citite

Iohannis, premiat de Consiliul Atlantic, în America

Consiliul Atlantic îl va onora în acest an pe preşedintele Klaus Iohannis cu Distinguished International Leadership Award pentru cariera sa remarcabilă, pentru conducerea exemplară...

Rusia – Ucraina, ziua 778: Zelenski confirmă că summitul de pace din Elveția va avea loc în iunie

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat, astăzi, pe reţelele sale de socializare, că la Burgenstock, în Elveţia, va avea loc, în 15 şi 16...

La summitul de pace din Elveția au fost invitate 160 de țări. Rusia nu e pe listă

Război în Ucraina. Summitul de pace va avea loc în 15 şi 16 iunie în Elveţia. Vestea a fost confirmată de Volodimir Zelenski. Rusia...
Ultima oră
Pe aceeași temă