15.9 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecial10.000 de euro, bugetul mediu al românilor pentru organizarea unei nunţi

10.000 de euro, bugetul mediu al românilor pentru organizarea unei nunţi

Românii sunt darnici când vine vorba de banii necesari pentru organizarea unei nunţi. 56%  dintre cei care au răspuns unui studiu efectuat de OLX au declarat că ar plăti până la 10.000 de euro pentru un astfel de eveniment. O treime dintre viitoarele mirese ar investi aproximativ 2.000 lei pentru rochia pe care o vor purta în cea mai importantă zi din viaţa lor.  Bărbații sunt mai puțin darnici. 34% dintre aceștia ar da 1000 de lei pentru costumul de mire.

56% dintre respondenți sunt dispuși să investească până la 10.000 de euro pentru organizarea unei nunți, în timp ce alți 22% spun că ar plăti chiar dublu. Doar 10% dintre români au declarat că își permit să dea pentru o nuntă chiar și 30.000 de euro.

În ceea ce privește rochia de mireasă, o treime dintre viitoarele mirese ar investi aproximativ 2.000 lei, iar un sfert dintre acestea până la 1.000 lei. 18 la sută dintre româncele întrebate de OLX plănuiesc să cumpere o rochie de mireasă de 3.000 de lei sau chiar mai scumpă.

În cazul bărbaților, achiziția unui costum de mire implică un buget mai mic,  de cel mult 1.000 lei pentru 34 la sută dintre cei întrebați. Doar unul din cinci bărbați ar aloca o sumă de până la 2.000 lei.

Potrivit studiului, 60% dintre românii chestionați își rezervă spațiul pentru marele eveniment cu cel puțin un an înainte, în timp ce 30% dintre ei se pregătesc cu trei ani înainte.

Pe OLX se găsesc peste 15.000 de oferte pentru rochii de mireasă, dintre care aproximativ jumatate au fost scoase la vânzare în primele luni ale acestui an.

„Cei mai mulți români sunt pragmatici și atunci când vorbim despre cel mai important moment din viața lor. În primele luni din 2017, un sfert dintre cele aproape 7.000 de anunțuri noi cu rochii de mireasă scoase la vânzare pe OLX au fost declarate vândute de proprietarele lor într-o săptămână”, a explicat Răzvan Acsente, directorul de marketing al OLX Group Romania.

Cea mai scumpă rochie de mireasă de pe platforma de anunțuri poartă semnatură designerului israelian Galia Lahav și a fost scoasă la vânzare la prețul de 22.000 lei (5.000 de euro), cu 40% mai ieftină decât prețul inițial.

Studiul a fost efectuat în luna martie 2017 pe un eșantion de 2.531 de utilizatori OLX cu vârstele cuprinse între 25-34 de ani, dintre care 61% au fost femei.

 

 

 

Cele mai citite

Joe Biden l-a lăudat pe Klaus Iohannis pentru modul cum și-a exercitat mandatul de președinte al României

Preşedintele american Joe Biden l-a lăudat marţi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru lidershipul său şi pentru că a oferit asistenţă de securitate în...

Joe Biden l-a lăudat pe Klaus Iohannis pentru modul cum și-a exercitat mandatul de președinte al României

Preşedintele american Joe Biden l-a lăudat marţi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru lidershipul său şi pentru că a oferit asistenţă de securitate în...

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...
Ultima oră
Pe aceeași temă