17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecial100.000 birmanezi au protestat impotriva dictaturii militare

100.000 birmanezi au protestat impotriva dictaturii militare

Demonstratii impotriva dictaturii militare de o amploare fara precedent au avut loc in statul Myanmar, fosta Birmanie. Dupa ce saptamana trecuta si duminica au iesit in strada aproximativ 20.000 de oameni, numarul protestatarilor de la Rangoon a crescut la peste o suta de mii, luni. Printre ei au fost si 15.000 de calugari budisti, care constituie nucleul manifestatiilor din ultima perioada, informeaza agentiile internationale de stiri, monitorizate de Rompres.

 

Inarmati cu megafoane, calugarii au strigat slogane impotriva juntei militare aflate la guvernare in Myanmar. Tara situata in sud-estul Asiei este condusa de peste 40 de ani de regimuri dictatoriale militare.

 

Junta militara a amenintat ca va lua masuri impotriva manifestantilor, insa analistii apreciaza ca daca autoritatile birmaneze vor utiliza forta contra calugarilor protestatari, tara se va transforma intr-o baie de sange.

 

ONG-urile internationale, Statele Unite si Uniunea Europeana au condamnat in repetate randuri regimul totalitar din Myanmar. Inchisorile din aceasta tara, numita pana in 1989 Birmania, gazduiesc in prezent peste 1.100 de detinuti politici, care sunt torturati in mod frecvent. Peste 70.000 de copii sunt obligati sa serveasca armata din Myanmar.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă