10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecial10 trenuri au deraiat în România, în ultimii trei ani. Cel mai...

10 trenuri au deraiat în România, în ultimii trei ani. Cel mai recent incident a avut loc sâmbătă și a cauzat moartea a două persoane

Două persoane au murit, sâmbătă, după ce un tren de marfă a deraiat între Petroșani și Simeria, informează Agerpres. Alte nouă incidente similare au avut loc, în România, începând cu 2014.



 

15 martie 2017: Trenul Regio 4313, care circula pe relația Satu Mare — Baia Mare, a deraiat între stațiile Bușag și Baia Mare, în zona pădurii situată în vecinătatea Aeroportului Internațional Baia Mare. În tren se aflau 12 călători, care au fost preluați cu mijloace locale până în stația Baia Mare, pentru a fi preluați ulterior de o altă garnitură și a-și continua călătoria. Nu s-au înregistrat victime. Incidentul s-a produs, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Maramureș, Florina Meteș, din cauza cedării terasamentului.

17 noiembrie 2016: Un tren de marfă cu două locomotive și 24 de vagoane, încărcat cu azotat de amoniu, a deraiat la intrarea în stația Ditrău, fără să existe pericol de explozie, patru dintre vagoane sărind de pe șine.

2 octombrie 2016: Locomotiva trenului IR 1642, care circula în relația Baia Mare-București Nord, a deraiat pe segmentul feroviar Bicsadul Oltului-Malnaș Băi, în apropiere de stația Malnaș Băi. Călătorii care se aflau în tren au fost preluați de o altă garnitură cu destinația Brașov, respectiv București Nord.

29 mai 2016: Locomotiva trenului accelerat Constanța-Arad a deraiat, în localitatea hunedoreană Zam, după ce a lovit remorca unui autotren, care se angajase în traversarea căii ferate, fără să se asigure și fără să țină cont de semnalele acustice și luminoase de la trecerea la nivel cu calea ferată.

18 noiembrie 2015: Un tren de marfă, format din 33 de vagoane încărcate cu motorină, a deraiat între localitățile Racoș și Rupea din județul Brașov. Circulația feroviară între Brașov și Sighișoara a fost oprită. Nu s-au înregistrat victime.

1 februarie 2015:  Două vagoane ale unui tren, încărcate cu GPL, au deraiat, pe raza localității Halmeu, județul Satu Mare. Nu au existat scurgeri de gaze.

30 octombrie 2014: Un tren de călători a deraiat, între localitățile Topleț și Băile Herculane, fără a exista victime. Trei din cele patru vagoane au sărit de pe șine, cel mai probabil din cauza ploilor care afectaseră zona.

19 septembrie 2014: Două persoane au murit în apropierea orașului Bacău, după ce un tren de pasageri care se deplasa pe ruta București — Iași a deraiat, după ce a lovit un TIR al cărui șofer a ignorant semnalele de la trecerea la nivelul cu calea ferată.

29 iulie 2014: Un tren care aparținea operatorului privat Regiotrans a deraiat în zona unui podeț, unde s-a produs o viitură, între stațiile Bascov — Vâlcele.

Cele mai citite

Guvernul lansează Strategia Națională împotriva traficului de persoane. România a devenit țară de destinație pentru persoane din zona Asiei

România a devenit țară de destinație pentru victimele traficului de persoane provenite din zona Asiei, semnalează noua Strategie Națională împotriva traficului de persoane. Guvernul României...

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă