33.4 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăSpecial1.500 de hackeri ameninţă că vor bloca site-ul Guvernului britanic, dacă Assange...

1.500 de hackeri ameninţă că vor bloca site-ul Guvernului britanic, dacă Assange va fi extrădat

Un grup de 1.500 de hackeri au ameninţat că vor bloca site-ului Guvernului britanic, dacă fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, va fi extrădat în Suedia, relatează Daily Telegraph, citat de Newsin.

Grupul autointitulat Anonymous a coordonat o serie de atacuri vizând site-urile companiilor care au luat măsuri împotriva Wikileaks. Aşa-numita Operaţiune Răzbunare a vizat site-urile Mastercard şi Visa, care au decis recent să nu mai accepte donaţii către WikiLeaks.

Potrivit CNN, hackerii ar fi blocat şi site-urile lui Sarah Palin şi senatorului independent Joe Lieberman, dar şi pagina de internet a Guvernului suedez.

Acelaşi grup a afirmat anterior că a reuşit să blocheze site-ul băncii elveţiene Postfinance, care a închis un cont al fondatorului WikiLeaks, Julian Assange.

Hackerii au ameninţat că vor ataca site-ul Guvernului britanic, dacă Assange va fi extrădat în Suedia, unde este acuzat de agresiune sexuală.

“În mod clar este un război al informaţiei. Principiul de bază din spate este că informaţia este gratuită, guvernele ţin informaţiile pentru ele, WikiLeaks le face publice şi apare războiul”, a spus unul dintre hackeri.

Atacurile informatice sunt ilegale în Marea Britanie, iar autorii riscă până la doi ani de detenţie.

Un activist IT american care a lucrat în trecut cu hackeri a spus că aceştia “vor ataca cea mai slabă verigă, pentru că vor să vadă rezultate”. “Probabil că vor testa câteva site-uri şi apoi vor decide”, a adăugat el.

Joi, Anonymous a anunţat pe Twitter că Amazon.com este următoarea ţintă a atacurilor. Însă la câteva ore după, site-ul funcţiona aparent normal.

Assange a fost arestat de poliţia londoneză la începutul acestei săptămâni, după ce procurorii suedezi au emis un mandat internaţional. El a fost acuzat de două femei de viol, şi molestare sexuală. Fondatorul WikiLeaks neagă acuzaţiile şi susţine că cele două au fost de acord cu relaţiile sexuale.

Cele mai citite

Mai multe trenuri înregistrează întârzieri

Mai multe trenuri înregistrează astăzi întârzieri din cauza condiţiilor meteo nefavorabile ce au condus la căderi de copaci în gabaritul căii ferate şi la...

Ce prevede legea salariului minim european

Guvernul a aprobat Legea privind stabilirea salariilor minime europene, prin care se asigură transpunerea în legislația națională a Directivei (UE) 2022/2041 din 19 octombrie...

FOTO. Accident între un autocar și un autocamion. A fost activat Planul Roșu

Un accident în care sunt implicate un autocar şi un camion s-a produs, în această dimineaţă, la Porumbacul de Sus, fiind activat Planul Roşu.Potrivi...
Ultima oră
Pe aceeași temă