10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăGDPRLegatura dintre celulele stem si acupunctura

Legatura dintre celulele stem si acupunctura

In ultimii ani se vorbeste din ce in ce mai mult despre tratamente cu celule stem. Se pare ca acest fel de tratament este solutia pentru multe dintre problemele mari de sanatate care pana acum nu isi gasesc raspuns.
"Celulele stem sunt gasite in cele mai multe organisme multicelulare si sunt caracterizate prin proprietatea lor de a se divide (mitotic) si de a se diferentia apoi in mai multe tipuri de celule specializate. Celulele organismelor multicelulare se impart in mai multe categorii, in functie de capacitatea lor de regenerare si diferentiere: pluripotente, care au cea mai mare posibilitate de diferentiere; multipotente –  cele care se pot diferentia doar in anumite linii celulare (de exemplu celulele stem hematopoietice, care pot da nastere doar celulelor sangelui);  unipotente –  care se pot diferentia
intr-un singur tip de celule (de exemplu –  celulele stem musculare). Toate celulele stem au posibilitatea de a se reinnoi, ceea ce le deosebeste de cele obisnuite",  a afirmat dr. Ionut Corbea, de la cabinetul medical Bior. Specialistul spune ca de multa vreme acupunctura nu mai este considerata magie, vrajitorie sau, mai rau, sarlatanie. Organizatia Mondiala a Sanatatii accepta si chiar recomanda acupunctura in anumite afectiuni. "Legatura intre celulele stem si acupunctura este data de posibilitatea foarte mare ca acupunctura sa functioneze chiar prin activarea specifica a acestui sistem de regenerare a organismului", a explicat dr. Ionut Corbea.  

Este probabil ca si celelalte forme de terapii energetice/ alternative sa functioneze in acelasi fel si deci medicina regenerativa ar fi un atribut mai potrivit acestor forme de tratament. "Tot prin activarea acestor sisteme s-ar putea explica si efectul placebo –  cunoscut drept un efect "nedorit" cand pacientul se vindeca dupa administrarea unei terapii considerate inerte sau nepotrivite. Deci clasificarea acupuncturii, homeopatiei, terapiei laser, chirurgiei omentale, biorezonantei, terapiei prin campuri eletromagnetice drept metode ale medicinii regenerative ar fi mult mai potrivita", a mai explicat specialistul Ionut Corbea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă