18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăGDPRDe ce şefii trăiesc mai mult

De ce şefii trăiesc mai mult

Se pare că banii şi educaţia nu cumpără doar faima, ci şi ani de viaţă, potrivit unui studiu realizat de curând de cercetătorii de la Universitiy College London.

Britanicii au comparat ADN-ul a 450 de corporatişti şi au ajuns la concluzia că cei care ocupau funcţii de conducere, adică cei cu salarii mai mari şi mai multe studii, aveau telomerii mai lungi  – lucru care influenţează durata de viaţă, scrie Daily Mail.

Telomerii umani sunt secvenţe necodate de ADN, situate la capătul cromozomilor, care protejează celula de la îmbătrânire. Aceştia mai sunt numiţi şi “ceasul cromozomilor” pentru că, se pare, că au un rol definitoriu în procesul de îmbătrânire. Cu cât aceştia sunt mai lungi, cu atât îmbătrânirea este mai anevoioasă.

Concluzia cercetătorilor britanici a fost că totul vine de la educaţie. “Cei care trec cu brio mai multe examene, se mentin mai tineri decât cei “certaţi cu şcoala”, iar acest model se prelungeşte şi de-a lungul carierei profesionale”.

“Expunderea de-a lungul unei perioade indelungate la munca de jos duce la o îmbătrânire celulară mai rapida”, declară coorodnatorul studiului, Author Andrew Steptoe.

Cele mai citite

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă