10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăGDPRAparat nou de administrare a insulinei, lansat in Romania

Aparat nou de administrare a insulinei, lansat in Romania

Un nou dispozitiv de administrare a insulinei a fost lansat, miercuri, in Romania. Aparatul va ajuta bolnavii de diabet, datorita usurintei cu care poate fi manevrat si a dozajului exact al insulinei, potrivit comunicatului de presa al Novo Nordisk si citat de ziare.com.

Dispozitivul, denumit Flex Pen, ofera un beneficiu major pacientilor care folosesc diferite tipuri de insulina. Aparatul diferentiaza foarte usor categoria insulinei, eliminand riscul unei administrari gresite a tratamentului.

Noul dispozitiv, lansat de compania Novo Nordisk, permite dozarea exacta a insulinei si necesita o forta de injectare cu 30% mai mica decat produsele lansate pana acum. Dispozitivul ofera un beneficiu bolnavilor care de cele mai multe ori utilizeaza tipuri diferite de insulina, in functie de momentul zilei, intrucat permite diferentierea cu usurinta a tipului de insulina, scazand riscul aparitiei unor erori in administrarea tratamentului. Un alt beneficiu al noului dispozitiv este ca permite dozarea exacta a insulinei, iar scala de dozare revine automat la zero dupa fiecare injectare. De asemenea, noua generatie FlexPen necesita o forta de injectare a insulinei cu 30 la suta mai mica, simplificand in mod considerabil procesul de injectare, potrivit specialistilor.

O dozare incorecta a cantitatii de insulina (injectarea unei cantitatii prea mici sau prea mari de insulina) poate conduce la oscilatii ale glicemiei (hiperglicemie, respectiv hipoglicemie). "Dispozitivele de administrare a insulinei sunt elemente importante in administrarea corecta a tratamentului de catre persoanele cu diabet. Modul de administrare a insulinei capata in acest context o importanta deosebita, in special, in ceea ce priveste precizia dozarii insulinei si siguranta administrarii dozelor", a declarat presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, profesor doctor Radu Lichiardopol, citat de Mediafax.

Cele mai citite

Peste 200 de locuri de muncă pentru români oferite de angajatorii europeni

Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București (AMOFM) a transmis o veste îmbucurătoare pentru cei în căutare de oportunități de angajare, informând că...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...
Ultima oră
Pe aceeași temă