Ministrul Sănătății, Florian Bodog: Transplantul pulmonar se va face în momentul în care consider că nu există riscuri pentru pacienți. Vlad Voiculescu: Același lucru l-am susținut și eu în toamnă

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat că va aproba începerea progrmului de transplant pulmonar, în momentul în care va considera că intervenția poate fi făcută în condiții sigure pentru pacienți.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 19.03.2017 - 10:14

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat că va aproba începerea programului de transplant pulmonar, în momentul în care va considera că intervenția poate fi făcută în condiții sigure pentru pacienți. Fostul ministrul Vlad Voiculescu a salutat decizia succesorului său, afirmând că același lucru l-a susținut și el în perioada de mandat, informează Digi24. 

"În situaţia în care vom fi convinşi de faptul că într-un centru din România se poate face transplant în condiţii de siguranţă pentru pacient, nu am absolut nicio problemă să deschid programul pentru acel spital. Dar atât timp cât nu am toate elementele şi ANT nu mi-a dat toate elementele pe care le-am solicitat, nu pot să vă dau un răspuns la această întrebare. Ceea ce vă pot spune public este că voi avea întâlniri săptămâna viitoare cu toţi specialiştii în domeniu pe acest subiect şi vom lua o decizie", a precizat Florian Bogog.

Potrivit acestuia, acum nu există niciun specialist care să fi făcut vreodată transplant în mod independent.

"Noi la momentul de faţă nu avem niciun specialist angajat al acelui spital (Sfânta Maria din Capitală, singurul acreditat pentru transplant pulmonar -n.r.) care să fi făcut vreodată transplant în mod independent este un alt fapt de care eu trebuie să ţin cont şi eu sunt chirurg şi ştiu despre ce vorbesc. În momentul în care noi, ca minister, vom primi toate asigurările că nu există nicio problemă de siguranţă pentru pacient pentru că pentru noi asta este important să avem, siguranţa pacientului, şi că nu periclităm posibilitatea de a trimite pacienţii în străinăta, vom da drumul acestui program", a mai spus Bodog. El a precizat că joi a fost transferat un copil la Lyon cu sprijinul MApN. "Cred că la ora aceasta a şi decolat este un copil care s-a născut pe 9 martie un copil cu malformaţii multiple", a mai spus ministrul.

Vlad Voiculescu a scris pe pagina sa de Facebook că salută decizia ministrului în exercițiu, același lucru susținându-l, și el, în toamnă.

"Astăzi, ministrul PSD al Sănătăţii Dr. Florian Bodog a declarat că centrul de transplant pulmonar nu are toate elementele pentru a funcţiona şi încă nu se poate face un transplant în condiţii de siguranţă pentru pacient. Exact ce spuneam eu anul trecut. Niciun om responsabil nu ar putea vreodată spune altceva. Iar domnul ministru Bodog a dat astăzi(ieri - n.r.) dovadă de responsabilitate!", a fost răspunsul fostului ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu. 

Vlad Voiculescu a fost acuzat, anul trecut, că blochează efectuarea transplantului de plămâni în România.

"Una dintre campaniile cele mai murdare în campania electorală a fost aceea a doamnei primar Gabriela FIREA alături de ilustrul manager de spital numit Narcis COPCĂ. Cei doi m-au acuzat de crimă pentru că aş fi blocat transplantul de plămâni în Romania, că aş fi vândut organele romanilor către străini şi alte mizerii inimaginabile. O campanie de calomniere orchestrată, marca PSD", scrisese atunci, fostul ministru al Sănătății.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...