Două persoane suspecte de antrax sunt internate la spitalul din Botoşani

Un bărbat în vârstă de 46 de ani şi fiica lui sunt internaţi la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Botoşani, cu leziuni cutanate specifice antraxului.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 13.06.2017 - 10:29

Un bărbat în vârstă de 46 de ani şi fiica lui sunt internaţi la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Botoşani, cu leziuni cutanate specifice antraxului, informează marți Mediafax.

Deocamdată nu se pune problema transferului celor doi pacienți către altă unitate medicală.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Botoşani, Ştefan Bercea, a declarat marţi că bărbatul în vârstă de 46 de ani şi fiica lui s-au prezentat luni la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Botoşani, având leziuni cutanate specifice antraxului.

Cei doi sunt în acest moment sub tratament, iar starea lor este stabilă.

"Noi izolăm pacienţii, administrăm tratamentul adecvat şi sperăm ca starea lor să nu se deterioreze. Momentan nu se ia în calcul transferul către o altă unitate medicală, starea pacienţilor este momentan bună", a spus Ştefan Bercea.

Antraxul apare la animale, însă poate fi transmis şi la om.

"De regulă, antraxul se transmite de la animale, prin contactul cu respectivele animale. Din câte am înţeles au avut în gospodărie o vacă, aceasta s-a îmbolnăvit şi au sacrificat-o. Cel mai probabil în urma sacrificării s-au infectat cu antrax", a declarat Ştefan Bercea.

Antraxul este o boală potenţial fatală dată de bacteria Bacillus anthracis.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...