Ministerul Educației anunță că livrarea manualelor școlare este aproape gata

Ministerul Educației a finalizat retipărirea manualelor şcolare pentru clasele I-IV, anul şcolar 2017-2018, în 36 de judeţe. Până la finalul săptămânii, completarea stocurilor de manuale pentru elevii din ciclul primar se va încheia.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 02.08.2017 - 08:55

Ministerul Educației a finalizat retipărirea manualelor şcolare pentru clasele I-IV, anul şcolar 2017-2018, în 36 de judeţe. Până  la finalul săptămânii, completarea stocurilor de manuale pentru elevii din ciclul primar se va încheia.

Ministerul Educației precizează, într-un comunicat de presă, că pentru clasele VI-XII, inspectoratele şcolare judeţene au încheiat contracte de retipărire cu editurile care deţin titlurile solicitate de şcoli, iar livrarea către depozitele de carte şcolară din judeţe este în desfăşurare.

„În majoritatea judeţelor, rata de livrare este de aproximativ 97%. În perioada imediat următoare, editurile vor furniza şi celelalte pachete de manuale şcolare, astfel încât la începutul noului an şcolar elevii din clasele I-IV şi VI-XII vor avea manualele necesare derulării în condiţii normale a activităţii instructiv-educative”, spun reprezentanţii instituţiei. 

 

În ceea ce privește manualele şcolare pentru clasa a V-a, licitaţia organizată de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) este în faza soluţionării contestaţiilor formulate de edituri.

„Din cele 25 de loturi de manuale ofertate, au fost contestate 18. Pentru şapte discipline nu au fost depuse contestaţii, prin urmare au fost semnate acordurile-cadru cu editurile câştigătoare, urmând ca în perioada 7-11 august, unităţile de învăţământ să îşi exprime opţiunile în raport cu titlurile ce vor fi contractate”, mai spune Ministerul Educației.

Conform ordinului de ministru numărul 3.590/5.04.2016 care aprobă planul-cadru pentru învăţământul gimnazial, pentru clasa a V-a sunt prevăzute următoarele discipline în trunchiul comun (TC): limba şi literatura română, limbă modernă 1, limbă modernă 2, matematică, biologie, educaţie socială, istorie, geografie, religie, educaţie plastică, educaţie muzicală, educaţie fizică şi sport, educaţie tehnologică şi aplicaţii practice, informatică & TIC, consiliere şi dezvoltare personală. 

 

Potrivit articolului 64, alin. 9 din Legea educaţiei naţionale numărul 1/2011, „elevii şi profesorii din învăţământul de stat şi din învăţământul obligatoriu particular acreditat/autorizat beneficiază de manuale şcolare gratuite, atât pentru învăţământul în limba românã, cât şi pentru cel în limbile minorităţilor naţionale”.

În anul şcolar 2017-2018, sunt aşteptaţi în clasa a V-a 171.115 elevi. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...