Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Lista activităților pentru programul ”Școala Altfel”: De ce nu au voie elevii să lipsească

În cadrul programului ”Școala Altfel”, elevii pot alege să participe la ateliere de teatru și dans, la voluntariat, la elaborarea unor campanii sociale, pot merge în tabere de creație sau de cercetare sau în schimburi de experiență. Programul se va desfășura, în anul școlar 2015 - 2016, între 18 și 22 aprilie 2016.

Share

Avram Eliza 0 comentarii

Actualizat: 05.08.2015 - 17:05

În cadrul programului ”Școala Altfel”, elevii pot alege să participe la ateliere de teatru și dans, la voluntariat, la elaborarea unor campanii sociale, pot merge în tabere de creație sau de cercetare sau în schimburi de experiență. Programul se va desfășura, în anul școlar 2015 - 2016, între 18 și 22 aprilie 2016. 

Citește și: Structura anului școlar 2015-2016: Când vor fi tezele și vacanțele

Activitățile vor fi organizate de luni până vineri, iar numărul de ore petrecut desfășurând activitatea trebuie să fie egal cu numărul de ore petrecut în mod normal în sălile de clasă. Elevii care lipsesc de la ”Școala Altfel” vor primi absențe în catalog. 

Domeniul în care se va defășura programul și tipul activității trebuie propuse în consiliul profesoral și aprobate de consiliul de administrație al fiecărei școli, până la cel mult 19 februarie 2016. 

Lista completă a activităților la care pot participa elevii, în cadrul programului ”Școala Altfel”, conform Ordinului Ministerului Educației,sunt: 

- ateliere de teatru, dans, muzică, arte plastice, educație media și cinematografică;
- competiții organizate la nivelul școlii, al grupurilor de școli, al localității sau al județului;
- mese rotunde, dezbateri;
- activități de voluntariat sau de interes comunitar;
- campanii antitutun/antialcool/antipoluare/de prevenire a delincvenței juvenile/de prevenire a traficului de persoane etc.;
- proiecte comunitare, de responsabilitate socială;
- peer - education;
- schimburi de experiență;
- vizite de studii;
- tabere/școli de creație sau de cercetare;
- parteneriate educaționale și tematice la nivel de unități de învățământ, pe plan intern și internațional, pentru dezvoltarea aptitudinilor pentru lucrul în echipă și în proiecte.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...