1.4 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeSpecialLista activităților pentru programul ”Școala Altfel”: De ce nu au voie elevii...

Lista activităților pentru programul ”Școala Altfel”: De ce nu au voie elevii să lipsească

În cadrul programului ”Școala Altfel”, elevii pot alege să participe la ateliere de teatru și dans, la voluntariat, la elaborarea unor campanii sociale, pot merge în tabere de creație sau de cercetare sau în schimburi de experiență. Programul se va desfășura, în anul școlar 2015 – 2016, între 18 și 22 aprilie 2016. 

Citește și: Structura anului școlar 2015-2016: Când vor fi tezele și vacanțele

Activitățile vor fi organizate de luni până vineri, iar numărul de ore petrecut desfășurând activitatea trebuie să fie egal cu numărul de ore petrecut în mod normal în sălile de clasă. Elevii care lipsesc de la ”Școala Altfel” vor primi absențe în catalog. 

Domeniul în care se va defășura programul și tipul activității trebuie propuse în consiliul profesoral și aprobate de consiliul de administrație al fiecărei școli, până la cel mult 19 februarie 2016. 

Lista completă a activităților la care pot participa elevii, în cadrul programului ”Școala Altfel”, conform Ordinului Ministerului Educației,sunt: 

– ateliere de teatru, dans, muzică, arte plastice, educație media și cinematografică;
– competiții organizate la nivelul școlii, al grupurilor de școli, al localității sau al județului;
– mese rotunde, dezbateri;
– activități de voluntariat sau de interes comunitar;
– campanii antitutun/antialcool/antipoluare/de prevenire a delincvenței juvenile/de prevenire a traficului de persoane etc.;
– proiecte comunitare, de responsabilitate socială;
– peer – education;
– schimburi de experiență;
– vizite de studii;
– tabere/școli de creație sau de cercetare;
– parteneriate educaționale și tematice la nivel de unități de învățământ, pe plan intern și internațional, pentru dezvoltarea aptitudinilor pentru lucrul în echipă și în proiecte.

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 655. România susține “Formula de Pace” propusă de președintele Zelenski

Vicepremierul Ucrainei a venit la București și a purtat discuții cu ministrul român al Afacerilor Externe, anunță un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE)...

Urmează două zile de negocieri în Forumul de la Salzburg. Austria pare să accepte intrarea României în Schengen

România ar fi reușit să obțină o flexibilizare a poziției Austriei în privința primirii în Schengen, iar prima etapă va fi renunțarea la procedurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă