Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Concurență mare la concursurile MAI

Peste 9.200 de candidați s-au înscris la concursurile organizate de Ministerul Afacerilor Internet pentru ocuparea celor 1.000 de posturi de ofițer.

Share

Andra Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 20.03.2016 - 15:04

Peste 9.200 de candidați s-au înscris la concursurile organizate de Ministerul Afacerilor Internet pentru ocuparea celor 1.000 de posturi de ofițer.

„În cursul zilei de 19 martie a avut loc etapa finală a mai multor concursuri organizate pentru trecerea în corpul ofițerilor a agenților de poliție, maiștrilor militari și subofițerilor. Pentru cele 1.000 de locuri scoase la concurs, au promovat până în prezent 825 dintre candidați - 675 la nivelul Poliției Române și 150 la nivelul celorlalte structuri ale MAI”, se arată într-un comunicat al MAI.

Cea mai mare concurență s-a înregistrat la Inspectoratul General al Poliției Române, cu o medie de peste 11 candidați/loc, pentru ocuparea celor 720 de posturi aprobate pentru încadrare.

MAI dă asigurări că toate concursurile au fost desfășurate în condiţii de maximă transparenţă, obiectivitate şi corectitudine, comisiile de concurs fiind constituite la nivelul inspectoratelor generale. Au fost elaborate tematici şi bibliografii unice pentru funcţii similare, iar subiectele au fost elaborate în condiţii de confidenţialitate şi transmise simultan prin reţele criptate. A fost asigurată monitorizarea şi supravegherea video a concursurilor, corectarea lucrărilor de concurs realizându-se pe loc, în faţa candidaţilor.

Posturile rămase neocupate vor fi scoase la concurs într-o etapă viitoare, după finalizarea contestațiilor și încadrarea pe post a celor admiși.

„Aceste concursuri reprezintă o primă etapă a Planului de Măsuri pentru reducerea deficitului de personal din MAI, aprobat de către ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, în condițiile în care, la nivelul instituției există un deficit de peste 12.000 de posturi necesar a fi încadrate în vederea îndeplinirii în condiții optime a misiunilor încredințate”, se mai arată în comunicatul oficial al MAI.

Numai de la începutul acestui an, la nivelul MAI au fost înregistrate peste 3.000 de încetări ale raporturilor de muncă prin pensionare, iar peste 2.800 de angajați sunt suspendați sau detașați la alte instituții.

Ministerul Afacerilor Interne reamintește că în actualul context internațional, de radicalizare a acțiunilor teroriste în spațiul european și de creștere a fenomenului migrației ilegale, Ministerului Afacerilor Interne îi revin o serie de misiuni  complexe care necesită un număr important de resurse umane și materiale.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...