28.2 C
Bucharest
Saturday, 30 September 2023
HomeSocialVremea de Revelion. Prognoza pe regiuni. Unde se anunță 10 grade

Vremea de Revelion. Prognoza pe regiuni. Unde se anunță 10 grade

Meteorologii au emis prognoza pentru intervalul 27 decembrie – 9 ianuarie, însă ce ce interesează în mod deosebit este cum va fi vremea de Revelion. Veștile sunt bune, căci se anunță ninsori dar și temperaturi ușor mai ridicate. Abia după 3 ianuarie vom avea parte din nou de frig. 

Vremea de Revelion. Prognoza meteo pe regiuni

În zilele care au mai rămas din acest an, meteorologii anunță o încălzire treptată și temperaturi ce vor avea maxime de până la 8, chiar 10 grade Celsius în cursul zilei. Tot în această perioadă se anunță și ninsori. Însă, începând din 3 ianuariei, ianuarie, vremea va intra într-un nou proces de răcire, normal pentru această perioadă din an. 

BANAT

Prima zi a intervalului va debuta cu o medie a temperaturilor maxime apropiate de normal, în jurul a 6 grade, după care vremea va intra într-un proces de încălzire treptată. Astfel,în perioada 28 decembrie – 5 ianuarie, mediile temperaturilor maxime vor fi cuprinse între 6 și 9 grade. Ulterior, valorile diurne vor scădea spre valori în jurul a 5 grade în medie, în perioada 7 – 9 ianuarie.

O evoluție termică similară o vor avea și valorile nocturne, astfel media minimelor va crește ușor de la 1 grad în medie în prima zi a intervalului spre 4 grade în 1 ianuarie. Ulterior tendința temperaturilor minime va fi de scădere, de 4 grade, în medie în 1 ianuarie spre medii în jurul a -2 grade la sfârșitul intervalului (9 ianuarie). Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în intervalul 27 – 30 decembrie și în intervalul 2- 9 ianuarie.

CRIŞANA

Temperaturile maxime vor crește treptat, de la 4 grade în medie în prima zi a intervalului spre medii în jurul a 8 grade în perioada 31 decembrie – 3 ianuarie. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât maximele vor coborî spre 4 grade, în medie, până lasfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Minimele vor avea un parcurs similar, în sensul că în prima săptămână temperaturile vor crește de la -2 grade în 27 decembrie, spre medii de 2…3 grade, în 3 ianuarie, apoi vor scădea treptat spre medii în jurul a -4…-3 grade în perioada 07 – 09 ianuarie. 

Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în intervalul 27 – 30 decembrie, apoi în intervalul 2- 9 ianuarie.

TRANSILVANIA

În primele zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 3…4 grade, apoi treptat acestea vor crește până spre 6…7 grade, în medie, în 3 ianuarie. Ulterior, tendința maximelor va fi de scădere, astfel încât la sfârșitul intervalului (9 ianuarie) vor fi în medie 1…2 grade. Aceeași evoluție termică o vor avea și valorile din timpul nopților, astfel media minimelor va crește ușor de la -1 grad în medie, în 27 și 28 decembrie, până spre medii în jurul a 1 grad în 4 ianuarie, apoi vremea se va răci, minimele urmând a coborî spre -6…-5 grade, în  8 și 9 ianuarie.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în prima zi a intervalului, 27 decembrie, apoi în intervalul 29 – 31 decembrie și 3-9 ianuarie.

Vremea de Revelion. MARAMUREŞ

Vremea se va încălzi ușor și treptat, de la medii de 3…4 grade în perioada 27 – 30 decembrie, până spre 6 grade în medie, în 3 ianuarie. Ulterior datei de 3 ianuarie, temperaturile maxime vor scădea de la o zi la alta, astfel că la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză în medie vor fi 1…2 grade. Un parcurs similar îl vor avea și temperaturile minime, acestea urmând a crește de la -4 grade, în medie, în prima zi a intervalului, spre 2 grade în perioada 1- 3 ianuarie, apoi tendința acestora este de scădere, urmând ca în perioada 7 – 9 ianuarie să se înregistre în medie, -4…-3 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în prima zi a intervalului, 27 decembrie, apoi în intervalul 29 decembrie – 9 ianuarie.

Vremea de Revelion
Va ninge începând cu 30 decembrie

MOLDOVA

Valorile diurne vor crește semnificativ, de la -2 grade în medie, în zilele de 27 și 28 decembrie până spre 6 grade, în medie, în zilele de 2 și 3 ianuarie. Ulterior, tendința acestora este de scădere până spre medii în jurul a 1 grad în perioada 07- 09 ianuarie. O evoluție termică similară o vor avea și valorile nocturne, astfel media minimelor va crește de la medii în jurul a -5 grade în perioada 27 -29 decembrie, spre 1…2 grade, în medie în 3 ianuarie, apoi până la sfârșitul intervalului de prognoză vor scădea spre -5 …-4 grade. 

Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în prima zi a intervalului, apoi, din data de 30 decembrie probabilitatea pentru precipitații va fi relativ ridicată.

DOBROGEA

Cu variații în general ușoare de la o zi la alta, în perioada 27 decembrie -03 ianuarie, temperaturile maxime vor avea o tendință de creștere de la 5…6 grade, în medie, în primele zile spre valori în jurul a 8 grade în 3 ianuarie. Ulterior datei de 3 ianuarie vremea se va răci, astfel că temperaturile maxime vor coborî spre 4 grade în perioada 07 -09 ianuarie. Temperaturile minime vor crește de la medii în jurul a 0 grade în primele zile ale intervalului până spre medii de 2…3 grade în perioada 1 -6 ianuarie, apoi vor scădea treptat până spre -2 grade, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în perioada 27 – 30 decembrie.

MUNTENIA

Vremea se va încălzi treptat de la valori maxime medii în jurul a 2…4 grade în perioada 27 – 29 decembrie, spre valori medii în jurul a 10 grade în zilele de 02, 03 și 04 ianuarie. Ulterior, valorile diurne vor scădea, astfel că în intervalul 07 – 09 ianuarie, media maximelor va fi de 4…5 grade. Aceeași evoluție o vor avea și valorile din timpul nopților, astfel media minimelor va crește de la -1 grad, în medie în 27 decembrie, spre medii în jurul a 2 grade în perioada 1 -4 ianuarie, apoi tendința acestora este de scădere spre -4…-3 grade, în medie la sfârșitul intervalului.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în prima zi a intervalului, apoi în 29 și 30 decembrie și ulterior din 4 ianuarie.

OLTENIA

În prima zi a intervalului, valorile termice se vor situa în jurul a 2 grade, în medie, apoi vor crește până spre 8…9 grade în perioada 31 decembrie -3 ianuarie. Ulterior vremea se va răci, astfel că, în perioada 7 -9 ianuarie media maximelor va ajunge la 4…5 grade.

În perioada 27 – 30 decembrie, minimele nu vor varia urmând a se situa în jurul a 1 grad, apoi tendința este de creștere ușoară spre 2 grade, valoare ce va fi de interes pentru intervalul 31 decembrie – 4 ianuarie. Ulterior datei de 4 ianuarie, minimele vor coborî până spre -3…-2 grade la sfârșitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în perioada 27 -30 decembrie, apoi va crește începând din 5 ianuarie.

Cum va fi vremea de Revelion la munte

În perioada 27 -31 decembrie, media temperaturilor maxime va fi de 0 grade. Ulterior acestea vor crește ușor spre 2 grade, apoi tendința este de scădere până spre -3…-2 grade în perioada 7 -9 ianuarie. Minimele vor avea o evoluție termică similară, astfel că în perioada 27 – 31 decembrie, variațiile acestora vor fi inexistente, media situându-se în jurul a -4 grade, vor crește apoi ușor până spre -2 grade în 2 și 3 ianuarie, iar ulterior vor scădea până spre -7…-6 grade, în perioada 7- 9 ianuarie.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur de la China Open

Sorana Cîrstea a avut parte de o surpriză neplăcută în primul tur al turneului WTA 1.000 de la Beijing, unde a fost învinsă de...

Deficit de 2,65% din PIB la 8 luni, pentru România, care încearcă să-l diminueze majorând agresiv taxele într-o perioadă economică delicată

Deficitul bugetului general consolidat a crescut la 2,65% din PIB după primele opt luni ale anului, la 42,19 miliarde de lei, faţă de 32,98...

Vladimir Putin, anunțul făcut la un an de la anexarea unor teritorii din Ucraina

Vor fi reconstruite "şcoli, spitale, clădiri de locuinţe şi drumuri, muzee şi monumente", a declarat Putin, conform unui comunicat difuzat de Kremlin.Toate regiunile...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies