29.3 C
București
miercuri, 17 august 2022
AcasăSocialAlertă meteo de vreme rea! E cod galben de polei și ninsori...

Alertă meteo de vreme rea! E cod galben de polei și ninsori în 26 de județe

E alertă meteo de vreme rea până marți dimineață. Meteorologii au emis mai multe coduri galbene de ninsori abundente la munte, la altitudini mari, dar și de polei în estul țării. 

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat ninsori, ploi și depuneri de polei în mai multe județe din țară, până marți dimineață.

Alertă meteo de vreme rea. Cod galben de ninsori la munte

Pe parcursul zilei de luni, în Carpaţii Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, local consistent. Temporar vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăşi 6070 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada.

De luni de la ora 13:00 până marţi la ora 8:00, în cea mai mare parte a Moldovei, în estul Transilvaniei şi în zona Carpaţilor Orientali va ninge însemnat cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus local va fi consistent.

Unde se anunță cod galben de polei

ANM a emis și un cod galben de polei, valabil până marţi dimineaţa, local, în judeţele Buzău, Brăila, Vrancea, Galaţi şi în cea mai mare parte a judeţului Tulcea. În aceste zone, temporar vor fi precipitaţii slabe sub formă de ploaie şi lapoviţă, care vor determina depuneri de polei.

Vremea în București

În București, vremea va fi închisă, cerul mai mult noros și se anunță ploi, dar pe alocuri și nu foarte însemnate cantitativ.. Nu vom scăpa nici de burniță în anumite zone ale Capitalei. Avertizarea meteo intră în vigoare luni, la ora 10.00 și va fi valabilă până marți la ora 8.00. În acest interval, vremea va fi rece, umedă, vântul va sufla slab și moderat și se va depune polei, mai ales dimineața și noaptea. Temperatura aerului se va menține în jurul valorii de 1 grad. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

De asemenea, hidrologii au emis cod portocaliu și galben de inundații în partea de vest, nord și centru a țării. Duminică a fost cod rosu pe râurile Bistra și Arieș, iar ISU Alba a emis un mesaj RO-Alert pentru localitățile vizate de revărsarea apelor.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

82% dintre elevi, martori la bullying

Amenințarea cu violența fizică, umilirea, răspândirea de zvonuri cu caracter denigrator, excluderea din grup sunt situații cu care copiii se confruntă frecvent în școlile...

82% dintre elevi, martori la bullying

Amenințarea cu violența fizică, umilirea, răspândirea de zvonuri cu caracter denigrator, excluderea din grup sunt situații cu care copiii se confruntă frecvent în școlile...

OMS, adevăr crud despre vaccinul împotriva variolei maimuţei

Organizaţia Mondială a Sănătăţii(OMS) a avertizat miercuri că vaccinul împotriva variolei maimuței nu este un panaceu pentru sănătatea publică, după ce au fost raportate...
Ultima oră
Pe aceeași temă