VIDEO Fetiță de șase ani din Arad, filmată conducând o mașină pe câmp

Fetiţă de 6 ani din Arad, filmată conducând o camionetă pe câmp. Tatăl, aflat în dreapta, transmite LIVE, pe Facebook: "Dă-i mai tare!". Potrivit mamei, filmarea a fost făcută miercuri după-masă în satul Galșa și ar fi fost transmisă live pe Facebook de tatăl fetiței.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 01.06.2018 - 19:14

Imaginile incredibile au fost transmise redacției Jurnal arădean/ Aradon chiar de către mama fetiței care apare în clipul video. Din filmare se poate vedea cum fetița stă pe scaunul șoferului și conduce o mașină pe câmp. Are doar șase ani și trei luni, deci e mică de statură, de-abia reușește să vadă drumul printre spițele volanului și probabil că de-abia reușește să atingă cu picioarele pedalele mașinii. Mama copilei spune că filmarea a fost făcută miercuri, 30 mai, în jurul orelor 17.00-18.00, în satul Galșa, comuna Șiria. Iar tatăl fetei, care se afla alături de ea, pe scaunul din drepta, ar fi transmis live pe Facebook întreaga „cursă”.

În trei din cele cinci minute de filmare, mașina este condusă de fetiță, după care trece tatăl la volan. În momentul „schimbului de șofer” se poate observa că autovehiculul condus de fetiță este, de fapt, o camionetă, în care se afla și o a treia persoană care stătea în spate, în exterior. Potrivit mamei fetiței, tatăl „se ducea după o oaie să o ducă la stăpânul lui”, iar mașina îi aparține „stăpânului lui de la oi”. Din spusele femeii, tatăl nu are permis de conducere și nu e pentru prima dată când o lasă pe fetiță să conducă mașina. Iar copila pare, de fiecare dată, încântată să șofeze. De altfel, și din filmarea de față se aude glasul fericit al fetiței: „Am mânat faină? Mi-s singură pe scaun, uită-te!” – i se adresează, cu uimire, copila celuilalt bărbat din autocamionetă. 

Cazul, în atenția Poliției
La sesizarea Jurnal arădean/ Aradon, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Arad a luat atitudine în acest caz. „Vom face verificări pentru stabilirea condițiilor în care s-a realizat filmarea și pentru stabilirea identității persoanelor implicate în filmarea respectivă” – a declarat Claudia Iuga, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

Dacă acel drum ar fi drum public – lucru care e foarte puțin probabil – și dacă se va dovedi că tatăl fetei nu are permis, atunci acesta ar putea fi cercetat penal pentru conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere. Dacă acel drum nu este public, nu există nicio faptă de natură penală. În ceea ce o privește pe fetița de șase ani, ea nu răspunde penal. Dar, foarte probabil, va fi sesizată Direcția pentru Protecția Copilului pentru a investiga în ce măsură a fost pusă în pericol fetița.

Comentarii