21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSocialSocietateIohannis spune că nu s-a gândit la reintroducerea serviciului militar obligatoriu și...

Iohannis spune că nu s-a gândit la reintroducerea serviciului militar obligatoriu și nici n-o va cere

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu și-a pus problema de reintroducere a serviciului militar obligatoriu în România și a precizat că nici nu va promova, în calitate de șef al statului, o asemenea inițiativă.

Președintele Iohannis s-a referit la această chestiune ca răspuns la întrebările jurnaliștilor, după ce Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că organizează o nouă campanie de angajare de soldați profesioniști.

“Nu m-am gândit la recrutare obligatorie și nu voi avansa așa ceva, asta este o chestiune foarte clară. În rest, cred că trebuie să existe mai multă informație și mai multă atractivitate pentru cariera militară, mai multă atractivitate însemnând, evident, și o soldă pe măsura implicării fiecărui militar. Mai multă publicitate – este, cred, important să se facă mult mai multă publicitate pozitivă, adică lumea, mai ales tinerii care ar viza eventual o carieră militară, să știe foarte exact care sunt oportunitățile, care sunt metodele, cum se ajunge acolo, și așa mai departe. Foarte multe chestiuni sunt destul de puțin cunoscute publicului larg”, a declarat președintele României.

Șeful statului român a făcut aceste precizări ca răspuns la întrebările jurnaliștilor, la data de 23 aprilie 2024, în Coreea de Sud, unde se află în vizită oficială.

Cu o zi înainte, Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că, în luna mai 2024, începe o nouă campanie de recrutare și selecție pentru soldați profesioniști. Va fi a doua campanie de acest tip din anul 2024. MApN a precizat că, în prima campanie de recrutare din anul 2024, doar circa 40 la sută dintre candidați au trecut toate probele – testul fizic, testul psihologic și vizita medicală.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

Salome Zurabișvili, președintele Georgiei, s-ao opus prin veto legii ‘influenţei străine’

Preşedintele Georgiei, Salome Zurabişvili, a anunţat sâmbătă că s-a opus prin veto legii criticate a 'influenţei străine', care a suscitat proteste masive în această...

Polonia investește în securizarea şi întărirea frontierei estice. “Am luat decizia de a investi 10 miliarde de zloţi”

Prim-ministrul Donald Tusk a anunțat sâmbătă că Polonia va aloca peste 2 miliarde de euro pentru consolidarea și securizarea frontierei sale estice, aceasta fiind...
Ultima oră
Pe aceeași temă