Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Vești bune pentru locuitorii din Focșani. Primăria cumpără 16 autobuze electrice

Primăria Municipiului Focşani a semnat, luni, contractul de finanţare pentru modernizarea transportului public din oraş, în valoare de peste 38 milioane de lei, prin care vor fi achiziţionate 16 vehicule de transport public electrice şi cinci staţii de încărcare pentru acestea.

Share

Rl online 0 comentarii

02.12.2019 - 19:45

"Municipalitatea focşăneană a semnat contractul de finanţare pentru proiectul 'Modernizarea transportului public în Municipiul Focşani', valoarea finanţată fiind de 38.421.490,52 lei. Cu o durată de până la 30 aprilie 2021, proiectul vizează modernizarea transportului public în Municipiul Focşani, având în vedere îmbunătăţirea eficienţei transportului public de călători, a frecvenţei şi a timpilor săi de parcurs", a precizat, printr-un comunicat de presă, primăria Focşani.

Potrivit instituţiei, prin acest proiect vor fi achiziţionate nouă vehicule electrice de transport public de 10 metri şi şapte vehicule electrice de transport public de şase metri, precum şi cinci staţii de încărcare rapidă. De asemenea, prin acest proiect vor fi modernizate 59 de staţii de transport public, prin dotarea cu panouri de informare a călătorilor, camere de supraveghere video, echipamente pentru asigurarea accesului la internet şi echipamente conexe.

Totodată, proiectul prevede implementarea unui sistem de ticketing, cu toate componentele sale - echipamente mobile instalate pe 48 vehicule, echipamente în teren instalate în 30 de staţii de transport public şi echipamente centrale instalate în dispecerat -, precum şi implementarea subsistemului de acordare a priorităţii pentru vehiculele de transport public, prin instalarea echipamentelor de comunicaţii cu sistemul de management al traficului pe 48 vehicule de transport public.

În proiect sunt prevăzute şi servicii de informare a călătorilor în vehicule şi în staţii, asigurarea accesului la internet pentru toţi pasagerii, ceea ce în final va conduce la creşterea atractivităţii şi a confortului deplasărilor cu transportul public.

Primăria a anunţat că în perioada următoare va semna şi alte proiecte finanţate din fonduri europene, valoarea totală a acestora ridicându-se la aproape 100 de milioane de euro, bani ce se vor regăsi în infrastructura modernizată a municipiului Focşani.

Comentarii

loading...