13.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSocialEducațieVeste bună pentru elevi și părinți: Școlile vor fi deschise săptămâna viitoare

Veste bună pentru elevi și părinți: Școlile vor fi deschise săptămâna viitoare

Rata de ocupare a paturilor pentru pacienții cu Covid este cuprinsă între 22 și 58%, iar școlile vor funcționa în format fizic, deci vor rămâne deschise de săptămâna viitoare.

Rata de ocupare a paturilor pentru pacienții cu Covid este joi în județe cuprinsă între 22 și 58%, iar școlile vor funcționa în format fizic săptămâna viitoare.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu a anunțat că rata de ocupare a paturilor pentru pacineții cu Covid este joi de 45,70% la nivel national, conform romania24.ro.

O rată între 22 și 58 la sută, de ocupare a paturilor de spital, permite că școlile să fie deschise săptămâna viitoare

La nivelul județelor, rata variază între 22 si 58 la sută.

„Ca urmare, săptămâna următoare scolile își pot continua activitatea cu format fizic, cu exceptia cazurilor punctuale unde sunt cazuri de copii cu Covid”, a spus Baciu.

Unitățile de învățământ din Capitală ar putea să se închidă dacă rata de infecție cu Covid depășește 3 la mia de locuitori, au anunțat autoritățile. Elevii vor trece în online și nu într-o vacanță forțată, așa cum s-a întâmplat la finalul anului trecut.

Când se închid școlile? Condiții de intrare în online
Școlile se vor închide, iar elevii vor trece la învățământul online doar în situația în care incidența depășește 3 la mia de locuitori, iar în unitatea de învățământ respectivă persoanalul didactic și nedidactic nu este vaccinat în proporție de 60%. Celelate școli, care au atins acest procent de vaccinare, rămân în continuare deschise și vor putea primi elevi în format fizic.

Ce se întâmplă cu grădinițele și creșele
Pragul de 3 la mie este cel de la care, potrivit ordinului comun al miniștrilor Sănătății și Educației, intră în vigoare criteriul ratei de vaccinare în rândul profesorilor și angajaților școlii pentru funcționarea cu prezență fizică. Dacă acest prag este sub 60%, elevii fac cursuri online, iar copiii de grădiniță stau acasă. Doar creșele vor putea funcționa în continuare.

Care era situația în Capitală în jurul datei de 10 ianuarie 2022

Potrivit informațiilor care se regăsesc pe site-ul Inspectoratului Școlar București, 60 de unități de învățământ – școli și grădinițe de stat și private – ar putea să treacă în online, începând din prima zi a săptămânii viitoare.

De exemplu școala gimnazială Copil Dorit – o școală specială – are un procent de vaccinare în rândul personalului de doar 19,05%. O situație aparte se remarcă și la liceul Sfinții Trei Ierarhi care, potrivit datelor încărcate pe site-ul Inspectoratului, nu a raportat deloc procentul de vaccinare. Din lista expusă rezultă că cele mai multe unități de învățământ cu o rată de vaccinare de 100% sunt cele private.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Sute de permise reținute de polițiști în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, polițiștii au reţinut 826 de permise de conducere şi au intervenit la peste 2.900 de solicitări ale cetăţenilor. De...

Obiectul surprinzător găsit în geanta Elenei Ceaușescu, după execuție

Ziua de 25 decembrie 1989 a schimbat cursul istoriei României cu o viteză fulgerătoare. Execuția soților Ceaușescu a dus la schimbarea regimului peste...

Veniturile salariale întârziate și acuzații grave de corupție

Angajații Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) sunt în revoltă în această lună, după ce veniturile salariale nu au fost acordate la timp,...
Ultima oră
Pe aceeași temă