Universitatea „Babeş-Bolyai” donează tablete pentru elevii din județul Cluj

Universitatea "Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca a donat 50 de tablete performante unor elevi din zone rurale dezavantajate ale judeţului.

Share

Rl online 0 comentarii

23.11.2020 - 21:40

„Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca se implică în acţiunile de asigurare a accesului la educaţie pentru copiii din zone defavorizate şi donează, în cadrul Proiectului "Şanse egale la educaţia online pentru copiii din mediul rural" iniţiat de Fundaţia Alma Mater Napocensis a UBB, 50 de tablete performante 4G pentru copiii din zonele rurale dezavantajate din judeţul Cluj”, se arată într-un comunicat trimis, luni, de UBB.

Potrivit sursei citate, într-o primă etapă, reprezentanţii fundaţiei au oferit 27 de echipamente copiilor proveniţi din familii numeroase şi cu risc de abandon şcolar din zonele Nireş, Vad, Rugăşeşti, Dezmir. În cea de-a doua etapă, alte 23 de echipamente, obţinute cu sprijinul unei bănci, au ajuns la Şcoala cu clasele I-VIII "Borbely Jozsef" din comuna Săvădisla.

În urma parteneriatului încheiat cu un difuzor de internet, aceste echipamente vor fi conectate la retea, familiilor fiindu-le asigurată conectarea la cablu optic şi router cu abonament gratuit pe o perioadă de şase luni, se mai arată în comunicat.

 

Comentarii