12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSocialUn bărbat vindecat de COVID-19 refuză să iasă din Spital. Vezi care...

Un bărbat vindecat de COVID-19 refuză să iasă din Spital. Vezi care este motivul!

Un bolnav infectat cu noul coronavirus și internat în 6 iunie în singura unitate medicală suport-COVID-19 din Ialomița, a fost declarat vindecat după ce sâmbătă a sosit al doilea test negativ consecutiv.

Cadrele medicale au demarat procedurile de externare dar, surpriză, bărbatul de 43 ani le-a spus că el vrea să mai rămână internat în spital! Omul a semnat o cerere și a fost de acord să plătească o taxă zilnică de 25 lei pentru „cazare” și masă.

Bărbatul, angajat al firmei de curierat Fan Courier la depozitul din Ștefănești, le-a explicat medicilor că nu o poate lăsa singură în spital pe prietena sa în vârstă de 42 ani, care rămâne încă pozitivă la noul coronavirus.

Cuplul domiciliat în zona Urziceni, Ialomița, a ajuns la Spitalul Municipal din Fetești în aceeași zi și, de comun acord, a hotărât să plece acasă tot împreună.

„Este o situație specială. Am acceptat solicitarea bărbatului care a fost de acord să achite taxa zilnică percepută însoțitorilor. Suntem aproape de pacienți și poate așa înțelege și Avocatul Poporului, care ne-a pus eticheata de „loc de detenție și tortură”, că Spitalele suport-Covid-19 sunt locuri unde cadrele medicale luptă pentru însănătoșirea pacienților.”, a explicat situația Liviu Daniel Patrichi, managerul Spitalului Municipal Fetești.

Bărbatul trebuia externat sâmbătă, împreună cu alți 8 colegi de la Fan Courier declarați vindecați după ce al doilea rând de teste a fost negativ. Din grupul de la firma de curierat în Spitalul din Ialomița mai este internată o singură persoană, încă bolnavă. În acest moment în Spitalul Municipal Fetești sunt 23 de paturi libere ce pot primi pacienți infectați cu noul coronavirus.

Cele mai citite

Un înalt oficial rus acuză NATO că se pregătește de un conflict cu Rusia

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, a afirmat sâmbătă că exercițiile militare ale NATO, numite Steadfast Defender, desfășurate pe...

Divina Revelație: Cele Zece Porunci de pe Muntele Sinai

Cele Zece Porunci, o listă de precepte religioase care, conform mai multor pasaje din Exod și Deuteronom, au fost revelate divin lui Moise pe...

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...
Ultima oră
Pe aceeași temă