Foto Arhiva

Încărcătura preţioasă de lingouri, pierdută de un avion rusesc pe o pistă din Siberia

Un avion rus care transporta lingouri din "metal preţios" în Siberia a avut o problemă la decolare şi a pierdut peste trei tone din încărcătură pe pista aeroportului, au declarat joi autorităţile locale, citate de AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 15.03.2018 - 14:57

Aparatul de transport AN-12 al companiei Nimbus era pe cale să decoleze de pe pista aeroportului Irkutsk, când una din trapele avionului a fost smulsă şi o parte din încărcătură s-a răspândit pe sol, a anunţat comitetul de anchetă.

Imagini difuzate de autorităţi arată zeci de lingouri din metal preţios, deşi nu s-a precizat dacă este vorba de aur sau argint, răspândite pe pista înzăpezită a aeroportului şi poliţişti inspectând gaura căscată în aparat.

"Deocamdată am găsit 172 de lingouri în greutate de aproximativ 3,4 tone, la o încărcătură depăşind 9 tone, a declarat filiala locală a Ministerului de Interne citată de agenţia TASS.

Potrivit autorităţilor locale, incidentul a fost probabil provocat de o proastă fixare a încărcăturii în interiorul avionului.

Încărcătura aparţine unei companii miniere ruse.

Vasta şi puţin populata regiune Yakutia, situată la 5.000 de kilometri distanţă de Moscova, este foarte bogată în minereuri exploatate de numeroase mine de aur şi diamante.

Comentarii