19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSocialUltimele pregătiri! Au fost aleși constructorii pentru Parcul Tudor Arghezi din Sectorul...

Ultimele pregătiri! Au fost aleși constructorii pentru Parcul Tudor Arghezi din Sectorul 4

Construcția celui mai nou și mai modern parc din București a intrat în linie dreaptă. Pentru spațiul gândit ca un ansamblu recreativ-cultural a fost deja expropriat terenul, iar zilele trecute au fost aleși constructorii ce vor avea misiunea să transforme un teren viran-focar de infecție situat pe bulevardul Metalurgiei  într-un parc ultra-modern.  

Anunțul a fost făcut chiar de primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, pe pagina sa de Facebook. „Nu am abandonat nicio secundă acest proiect extrem de important pentru comunitatea noastră, însă a trebuit să îndeplinim procedurile legale necesare și asta cere timp. Următoarea etapă, până să ne putem apuca de treabă, este să alegem finanțarea potrivită, astfel încât să afectăm cât mai puțin bugetul de investiții al sectorului nostru. Știu cât de multă bucurie vă va aduce începerea lucrărilor, așa că veți fi primii pe care îi voi anunța atunci când va veni momentul”, promite edilul celui care îi urmăresc pagina de socializare.

Mai mult decât atât, licitaţia pentru edificarea Parcului Tudor Arghezi şi a noului teatru promis locuitorilor Sectorului 4 de mai bine de un an a fost câştigată de asocierea de firme Omega Star Sistems SRL, Totul Verde şi Queen Eirini SRL, în baza unui contract cu o valoare totală de 40 de milioane de lei. Totul Verde este fosta Administrație a Domeniului Public și aparține de Consiliul Local  Sector 4.

Imediat ce Primăria Sectorului 4 va da ordinul de începere, lucrările vor debuta în forță, iar la final, vor pune la dispoziția oamenilor proaspăt mutați în zona de sud a Bucureștiului o oază de verdeață și de relaxare. Parcul va avea zone de agrement și de promenade, pavilioane și chioșcuri, precum și spații destinate sportului și jocurilor în aer liber.

Tot aici va fi amenajat un skate-park de 1.000 de metri pătrați, la cele mai înalte standarde, unde iubitorii acestui sport își pot etala îndemânările și unde își pot exersa trick-urile. Potrivit primăriei, în cadrul aceluiași proiect, va fi construit și un un Centru Multicultural (Teatru) și o parcare supraetajată de P+1 plus terasă. Cu o suprafață desfășurată de 2.500 mp și cu un design futurist, noul teatru va avea o sală mare de spectacole, de aproximativ 180 de locuri, două săli pentru diferite activități artistice, de aproximativ 50 de locuri fiecare, o sală pentru conferințe, integrată într-un centru de afaceri, precum și o zonă de relaxare și socializare, toate dispuse pe trei niveluri, parter și două etaje. 

Cele mai citite

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...
Ultima oră
Pe aceeași temă