1.9 C
București
marți, 18 ianuarie 2022
AcasăSocialTragedie în munții Călimani: al doilea turist solitar găsit mort pe munte...

Tragedie în munții Călimani: al doilea turist solitar găsit mort pe munte în ultimele 3 zile

După ce o alpinistă din Brașov decedat acum 3 zile în Bucegi, chiar de ziua ei, un al doilea turist solitar a fost găsit mort, pe munte, de data asta în Munții Călimani.

Potrivit Dispeceratului Național Salvamont, salvatorii montani au primit o solicitare privind o eventuală situație dificilă în care s-ar afla o persoană care făcea o drumeție în Munții Călimani și care sâmbătă nu a mai răspuns la telefon.

Au fost alertate structurile Salvamont din județele care înconjoară masivul, plecând în căutare echipe de prim răspuns din Mureș, Harghita și Suceava.

Trupul acestui turist, mort pe munte, a fost găsit la stația meteo Rețitiș

Turistul a fost găsit mort în apropierea stației meteo Rețitiș la aproape 2000 de metri altitudine.

„Salvamontiștii vor stabili cu poliția dacă vor putea prelua trupul pentru transport și apoi cum vor face recuperarea și transportului lui, terestru sau cu sprijinul unui elicopter”, au transmis salvamontiștii.

Conform acestora, acesta este al doilea deces pe munte în ultimele 3 zile produs cu turiști solitari, anunță stiridiaspora.ro.

Tot în această săptămână, o alpinistă experimentată a murit după ce a căzut în munţii Bucegi, în timp ce încerca să parcurgă traseul Albişoara Gemenelor. Trupul ei nu a putut fi recuperat din cauza vremii nefavorabile, a anunţat joi Serviciul Salvamont Buşteni.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

18 echipe, salvarea lui Dinamo, dar și a fotbalului românesc

Discuțiile despre o nouă creștere a numărului de echipe din Liga I le-a dat motiv rivalilor lui Dinamo să invoce o “dedicație”. Să nu trecem...
Ultima oră
Pe aceeași temă