15.8 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSocialSudan: Furtună de nisip peste capitala Khartoum. Mai multe zboruri au fost...

Sudan: Furtună de nisip peste capitala Khartoum. Mai multe zboruri au fost anulate

Mai multe zboruri interne şi internaţionale au fost anulate după ce o alertă a fost publicată înainte de răsăritul soarelui de către departamentul meteorologic, potrivit unui responsabil al aeroportului din Khartoum.

“De la ora 03.00 (05.00 GMT), niciun avion nu a aterizat sau decolat”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al aeroportului din Khartoum, Mohamed Mahdi.

“Din cauza vremii nefavorabile, estimăm că aeroportul va rămâne închis până la noi ordine”, a adăugat el, precizând că două zboruri operate de companii aeriene sudaneze private care veneau de la Cairo şi Kuweit au fost redirecţionate spre Port Soudan.

Aceste furtuni de nisip, numite local “Houboub”, sunt ceva obişnuit în Sudan, în special la Khartoum, dar ele trec în general în câteva ore.

Furtuna de joi ar urma însă să dureze mai mult timp, potrivit buletinului meteorologic, şi puţinii locuitori care se aventurează în exterior se plâng de o vizibilitate foarte scăzută.

Cele mai citite

Borussia Dortmund e prima finalistă a Ligii Campionilor la fotbal după 1-0(0-0) cu PSG

Borussia Dortmund s-a calificat în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara,...

Regele Charles al III-lea nu-l va întâlni pe Prințul Harry din cauza programului foarte încărcat al monarhului

Prințul Harry nu se va întâlni cu tatăl său, Regele Charles al III-lea, în timpul vizitei pe care o efectuează în prezent în Marea...

Franța și China și-au dat mâna pe sub Rusia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Vladimirovici Putin, s-a privit în oglindă și a jurat din nou, în fața singurei persoane care alege la...
Ultima oră
Pe aceeași temă