18.3 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăSocialSTUDIU: A treia doză Pfizer, eficientă împotriva Omicron! Anunțul de ultimă oră...

STUDIU: A treia doză Pfizer, eficientă împotriva Omicron! Anunțul de ultimă oră al companiei

A treia doză Pfizer este eficientă împotriva Omicron, au anunțat reprezentanții companiei americane, care au ajuns la această concluzie după un studiu efectuat în laborator. Se pare că doza booster cu acest ser ar putea să prevină îmbolnăvirile cu tulpina sud-africană.

O veste incredibilă, care ne dă speranțe și care ar putea opri odată pentru totdeauna pandemia de Covid vine de la Pfizer! Specialiștii au efectuat un test în urma căruia au descoperit că trei doze ale acestui vaccin au reușit să neutralizeze temuta tulpină sud-africană. 

Rezultatele studiului au arătat că trei doze de vaccin neutralizează Omicron. În schimb, cine se imunizează împotriva Covid-19 cu doar două doze, are șanse destul de mari să se infecteze cu noua variantă a coronavirusului. Prin urmare, cine a făcut doza booster cu serul celor de la Pfizer ar putea sta, deocamdată, liniștiți. 

STUDIU: A treia doză Pfizer, eficientă împotriva Omicron. Care au fost rezultatele

Pe ce se bazează specialiștii? Datele obținute la o lună după primirea celei de-a treia doze de vaccin BNT162b2 au arătat că nivelul de anticorpi eficienți împotriva Omicron este comparabil cu cel observat la persoane vaccinate cu două doze, dar împotriva variantelor anterioare ale virusului.

Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, s-a declarat optimist în ceea ce privește eficacitatea noului vaccin anti Omicron

„Deși două doze de vaccin pot oferi în continuare protecție împotriva formelor severe de boală cauzate de tulpina Omicron, reiese clar din aceste date preliminare că protecția este îmbunătățită cu o a treia doză din vaccinul nostru”, a declarat Albert Bourla, CEO-ul Pfizer. ”Vaccinarea cu schema completă de două doze plus doza booser rămâne cel mai bun curs de acțiune pentru a preveni răspândirea COVID-19”, a mai spus Albert Bourla.

Când primim noul vaccin anti Omicron?

Iar veștile bune nu se opresc aici! Reprezentanții Pfizer au declarat că specialiștii companiei lucrează intens la un vaccin special dedicat tulpinii sud africane. Serul adaptat noii varinate va fi lansat pe piață anul viitor, în martie.

Prin urmare, după un studiu efectuat în laborator, specialiștii au ajuns la concluzia că a treia doză Pfizer poate neutraliza Omicron. Doza booster pare, așadar, una dintre variantele cele mai simple de protecție împotriva tulpinii sud africane.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Summit Vilnius: Klaus Iohannis are o întrevedere bilaterală cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski

Preşedintele Klaus Iohannis are, joi, o întrevedere bilaterală cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în marja Summitului Iniţiativei celor Trei Mări, potrivit stiripesurse.ro. Cea de-a IX-a...

Jidvei alături de 2800 de vizitatori la vernisajul Brâncuși de la Paris. O premieră absolută

Pe 26 martie 2024 Jidvei, susținător al proiectelor culturale, a fost desemnat, în premieră, vinul oficial al vernisajului celei mai mari expoziții Constantin Brâncuși...

Încep înscrierile în învățământul primar

Cererile de înscriere în învăţământul primar se vor putea depune, în prima etapă, în perioada 11 aprilie - 14 mai, potrivit calendarului anunţat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă