12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăCoronavirusNoua versiune a variantei Omicron nu poate fi detectată de testele PCR

Noua versiune a variantei Omicron nu poate fi detectată de testele PCR

Cercetătorii susțin că a apărut noua versiune a variantei Omicron, care a produs panică pe tot globul. Potrivit acestora, este „invizibilă” pentru că nu se poate detecta prin testele PCR.

Varianta descoperită de cerctătorii are mutații comune cu Omicron, însă este considerată „ascunsă”. Acesteia îi lipsește o modificare genetică prin care poate fi detestată prin testele PCR. Totuși, specialiștii avertizează că este încă prea devreme pentru a se exprima concret în privința tulpinii sud-africane.

Noua versiune „ascunsă” a variantei Omicron, nedetectabilă prin testele PCR

Noua versiune a fost descoperită prima dată printre genomurile virusului SARS-CoV-2 trimise în ultimele zile din Africa de Sud, Australia și Canada. Faptul că nu poate fi detectată cu ușurință prin testele Covid înseamnă că nivelul de răspândire poate fi mai mare.

Oficialii britanici au precizat că există posibilitatea reintroducerii unor restricții mai dure. Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie a declarat marți încă 101 de cazuri confirmate ale variantei Omicron. În total, Regatul Unit are 437 de cazuri, notează The Guardian.

Marea Britanie ia în considerare introducerea certificatului verde care atestă dovada vaccinului anti-COVID. De asemenea, telemunca este recomandată acolo unde este posibil.

Noua formă de Omicron i-a făcut pe  cercetători să împartă descendența B.1.1.529 în Omicron standard, cunoscut sub numele de BA.1, și varianta mai nouă, cunoscută sub numele de BA.2.

„Există două descendențe în Omicron, BA.1 și BA.2, care sunt destul de diferențiate din punct de vedere genetic”, a spus profesorul Balloux . Francois Balloux, directorul Institutului de Genetică de la University College London, a adăugat că „cele două descendențe se pot comporta într-un mod diferit.”

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă