Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Spor de 15% din salariul de bază, pentru persoanele cu handicap grav

Persoanele cu grad de handicap grav vor beneficia de un spor de 15 la sută la salariul de bază, pentru activitatea desfăşurată în cadrul programului normal de lucru, potrivit unei hotărâri care va fi adoptată de Guvern.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 20.09.2018 - 14:52

„Vom aloca suma de 200 de milioane de lei, sumă care ar putea fi modificată, autorităţilor administraţiei locale pentru a asigura fondurile necesare susţinerii sistemului de protecţie a copilului şi centrelor de asistenţă socială a persoanelor cu handicap. De asemenea, toate persoanele cu grad de handicap grav, indiferent de tipul acestuia, vor beneficia de un spor de 15 la sută la salariul de bază pentru activitatea desfăşurată în cadrul programului normal de lucru. Este vorba despre persoanele care deţin un certificat de încadrare în grad de handicap grav sau accentuat fizic, vizual, auditiv, mintal, psihic, SIDA sau boli grave. Este o decizie prin care vrem să asigurăm egalitatea de facto a persoanelor cu dizabilităţi în ceea ce priveşte exercitarea dreptului la muncă”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Astfel, potrivit hotărârii aflate pe masa Executivului, persoanele care deţin un certificatul de încadrare în grad de handicap grav sau accentuat, de oricare tip, vor beneficia pentru activitatea desfăşurată în cadrul programului normal de lucru, de un spor de 15 % din salariul de bază/solda de funcţie/salariul de funcţie/indemnizaţia de încadrare.

 

Comentarii

loading...