3.2 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeSocialSpitalul Judeţean de Urgenţă din Suceava, neurochirurgi germani efectuează operații pe creier

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Suceava, neurochirurgi germani efectuează operații pe creier

El a spus că SJU Suceava dispune de un sistem de neuronavigaţie de ultimă generaţie care este utilizat la efectuarea de intervenţii chirurgicale pe creier, urmând să fie folosit de echipe mixte formate din medici suceveni şi germani.

Potrivit lui Rîmbu, în baza colaborării existente între SJU Suceava şi Centrul de Epileptologie din Bochum, vor ajunge la unitatea medicală suceveană doi profesori universitari, un epileptolog şi un neurochirurg.

Şeful Secţiei de Neurochirurgie a SJU Suceava, medicul Anatolii Buzdugan, a spus că sistemul de neuronavigaţie a fost pus în funcţiune în urmă cu câteva luni şi a fost folosit la 12 intervenţii.

Totodată, Buzdugan a menţionat că sistemul de neuronavigaţie va fi completat cu un microscop, astfel încât precizia intervenţiei să fie mult mai mare.

Sistemul de neuronavigaţie a costat 500.000 de euro, iar finanţarea a fost asigurată de Consiliul Judeţean (CJ) Suceava.

”Parteneriatul cu medicii germani este un mare câştig. Vor veni medici de la Bochum să opereze la noi, dar avem discuţii şi cu medici din Augsburg şi Gunzburg. Vreau să-i felicit pe medicii noştri pentru iniţativă”, a spus preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, care a asistat la o demonstraţie efectuată de şeful Secţiei de Neurochirurgie pentru a vedea cum funcţionează aparatul, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Prețul petrolului crește cu peste 2%

Prețul petrolului a urcat cu peste 2%, pe fondul posibilității ca OPEC+ să prelungească sau să aprofundeze reducerile de ofertă, a scăderii producției de...

Câteva sute de câini pentru comerțul cu carne din China au fost salvați de o asociație caritabilă

Peste 400 de câini care urmau să fie sacrificați pentru comerțul cu carne din China au fost salvați de o organizație caritabilă britanică în...

Ovidiu Burcă, OUT de la Dinamo. Antrenorul și-a dat demisia

La doar două zile de la înfrângerea cu 1-0 din derby-ul cu FCSB, antrenorul lui Dinamo, Ovidiu Burcă, și-a prezentat demisia. Anunțul oficial a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă