Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Sorina Pintea: 200 de fiole de imunoglobulină pentru copii vor ajunge în ţară

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că 200 de fiole de imunoglobulină subcutanată pentru copii cu imunodeficienţe primare urmează să ajungă în ţară, la începutul lunii martie, precizând că zilnic se fac presiuni asupra producătorilor pentru livrarea acestora.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.02.2018 - 14:51

"Urmează să intre cantităţi noi în ţară pe baza unor promisiuni ferme. Dar până când nu văd intrate medicamentele, nu pot să spun că acest lucru mă încântă. În fiecare zi ţinem legătura cu cei care trebuie să facă acest lucru şi îi presăm să îşi respecte contractele, contracte care deja există. Urmează să intre în ţară 200 de fiole dintr-un produs cu administrare subcutanată pentru copii la începutul lunii martie, iar livrările celelalte sper să decurgă conform contractelor. Asta cel puţin ne-au asigurat distribuitorii", a declarat Sorina Pintea, în cadrul unei conferinţe.

Secretarul de stat din ministerul Sănătăţii, Cristian Grasu, a explicat, la sfârşitul săptămânii trecute, că după suspendarea taxei clawback pentru imunoglobulină, mai mulţi producători şi-au arătat intereseul de a reintra pe piaţa din România.

"Guvernul României şi-a asumat o decizie (eliminarea taxei clawback- n.r) importantă cu rezultate imediate, cu impact imediat şi acest lucru se observă în zilele acestea. Deja au început să apară producători care să solicite reînscrierea pe piaţa din România. Unul dintre ei este deja în faza faza avansată de obţinere a preţului, ceea ce înseamnă că săptămâna viitoare putem negocia un nou contract. Încet, încet, criza se îndreaptă către o rezolvare după o decizie curajoasă luată de Guvern. A fost o decizie foarte grea", a declarat, vineri, Cristian Grasu, în cadrul unui workshop având ca temă de discuţie lipsa imunoglobulinei.

Secretarul de stat a precizat că urmează să se poarte discuţii în legătură cu cantitatea necesară de imunoglobulină pentru un an.

"Vom avea o negociere pentru o cantitate pe care ne-o dorim cât mai apropiată de nevoile pe care le-am centralizat pe toată ţara. Sunt în jur de 130 de kilograme de imunoglobulină care ar fi necesară pe an, pe toată ţara. În momentul de faţă cu acest singur contract care există, cantitatea este sub jumătate. Din fericire, vom avea şi o diversificare a formei de administrare, în sensul că vom putea avea şi imunoglobulină care se administrează subcutanat", a adăugat Grasu.

Comentarii

loading...