15.6 C
București
vineri, 9 iunie 2023
AcasăSocialSocietateRomânii nu vor mai avea restricții de Paște

Românii nu vor mai avea restricții de Paște

Românii nu vor mai avea restricții de Paște, din punct de vedere sanitar, a anunțat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila (PSD). Ministrul a prezentat această opinie în ziua de luni, 21 februarie 2022.

În anul 2022, Paștele Ortodox este în ziua de 24 aprilie. Paștele Romano – Catolic și cel Protestant se sărbătorește cu o săptămână mai devreme, adică la 17 aprilie. Paștele Greco – Catolic se sărbătorește la 24 aprilie.

Ministrul Alexandru Rafila nu a precizat data exactă la care restricțiile vor fi anulate în România. Se știe însă că actuala stare de alertă expiră la data de 6 martie 2022. Guvernul ar putea decide să prelungească încă o lună această situație specială. Dacă nu se va decide prelungirea, starea de alertă va lua sfârșit.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, precum și fostul președinte PNL, Ludovic Orban, s-au pronunțat deja pentru ridicarea stării de alertă în România. Marcel Ciolacu a precizat că nu s-a consultat cu ministrul Sănătății pe acest subiect dar a explicat că, în opinia lui, starea de alertă nu mai este necesară în România.

Restricții de Paște nu mai sunt necesare pentru că nici starea de alertă nu mai e necesară

„Cred că starea de alertă nu mai trebuie prelungită pe teritoriul României. Poate ar fi fost oportun, în cazul în care nu am fi găsit o soluție în zona de energie, să avem o stare de urgență pe energie, dar stare de alertă pe pandemie părerea mea e că nu mai trebuie prelungită”, a declarat Marcel Ciolacu.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă