26.5 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSocialSocietateRomânia este ultima țară din UE la progres social

România este ultima țară din UE la progres social

România este ultima țară din UE la progres social, relevă un studiu dat publicității luni, 22 noiembrie 2021. Studiul prezintă Indicele de Progres Social 2021 privind calitatea vieţii şi bunăstarea socială.

Conform acestui indicator, România continuă să rămână pe ultimul loc între statele membre ale Uniunii Europene. În ierarhia mondială, România ocupă acum locul 44 din 168 de tări. În clasamentul mondial, România a urcat o poziție.

Indicele de Progres Social (IPS) măsoară calitatea vieții și bunăstarea socială a cetățenilor din 168 de țări. Se acordă un punctaj pentru elementele încadrate în categoria nevoilor de bază, pentru bunăstare și pentru oportunități.

România este ultima țară din UE dar pe plan mondial a urcat un loc

„Toți ne-am dori să vedem România avansând de pe ultima poziției în Europa, lucru care nu s-a întâmplat anul acesta, în ciuda progresului înregistrat de țara noastră în toate cele trei categorii analizate – nevoi de bază, bunăstare și oportunități”, explică Alexandru Reff, Country Managing Partner, Deloitte România și Moldova.

În clasamentul mondial, România se regăsește în primele 50 de țări la toate cele trei categorii analizate. România are la nevoi de bază locul 41, la oportunități locul 45 iar la bunăstare locul 50. Pentru România, cel mai bun scor este la accesul la comunicații și informații. Aici, România este pe locul 35 în plan mondial.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă